آشنایی با خواص پرتقال
به گزارش وبلاگ آقا ایرج، پرتقال یکی از پرطرفدارترین میوه های زمستانی است که اغلب برای درمان سرما خوردگی، این میوه را پیشنهاد می نمایند. آیا می دانستید که یکی از برترین روشها برای جلوگیری از سرطان معده ، مصرف پرتقال است؟ با خواص بی نظیر این میوه محبوب آشنا شوید.

خواص پرتقال
حتما شما هم شنیده اید که می گویند خوردن یک عدد سیب در روز شما را از پزشک بی احتیاج می نماید. همین جمله را می توان در خصوص پرتقال نیز بیان نمود.درخت پرتقال یکی از درخت هایی است که به طور گسترده در سرتاسر دنیا کاشته می شود. این میوه در میان افراد بسیار محبوب است زیرا شیرینی طبیعی دارد و می توان از آن در موارد مختلف همانند تهیه آب پرتقال، تهیه مارمالاد و ماسک صورت استفاده کرد.
یک عدد پرتقال بیش از 170 ماده شیمیایی گیاهی مختلف دارد و در آن بیش از 60 فلاونوئید یافت می شود که بیشتر آن ها خاصیت ضد التهابی دارند و آنتی اکسیدان های بسیار قدرتمندی هستند. در این مقاله قصد داریم ارزش تغذیه ای و خواص پرتقال را با نگاه دقیق تری آنالیز کنیم.
6 خاصیت برتر پرتقال
دلایل بسیار زیادی برای خوردن پرتقال در روز وجود دارد. این میوه خوشمزه، کالری اندکی دارد اما سرشار از مواد مغذی است، می تواند پوست شما را سالم و شفاف نگه دارد بعلاوه می تواند خطر بیماری ها در شرایط مختلف را کمتر کند.پرتقال و سکته
بر اساس گفته های موسسه قلب در آمریکا، خوردن ترکیباتی که در مرکباتی همانند پرتقال و گریپ فروت یافت می شود می تواند خطر ابتلا به سکته را در زنان کاهش دهد. افرادی که مقادیر زیادی از مرکبات را مصرف می کنند 19 درصد کمتر از سایر افراد به سکته مبتلا می شوند.خواص پرتقال برای فشار خون
مصرف سدیم اندک برای کاهش فشار خون لازم است. با اینحال افزایش مصرف پتاسیم می تواند به میزان این موضوع مهم باشد. بر اساس نظرسنجی های صورت گرفته، کمتر از 2 درصد از بزرگسالان آمریکا 4700 میلی گرم از این ماده را که مورد احتیاج است در روز مصرف می کنند. به خاطر داشته باشید که مصرف پتاسیم کافی باعث می شود خطر مرگ ناشی از هر شرایطی تا 20 درصد کاهش یابد.خاصیت پرتقال برای سرطان
بر اساس مطالعه ای که در مجله Epidemiology منتشر شده است، مصرف موز، پرتقال و آب پرتقال طبیعی در دو سال اول زندگی می تواند خطر توسعه سرطان خون را در بچه ها کاهش دهد.از آنجایی که پرتقال منبع بسیار عالی از آنتی اکسیدان قوی ویتامین C است می تواند به مبارزه با تشکیل رادیکال های آزاد که باعث ایجاد سرطان می شوند یاری کند.
با اینکه مصرف ویتامین C کافی به عنوان یک آنتی اکسیدان ضروری و بسیار مفید است، اما مقادیری که برای مقاصد درمانی برای سرطان مورد احتیاج است فراتر از مصرف خوراکی آن خواهد بود. مصرف فیبر بالا به وسیله میوه ها و سبزیجات نیز می تواند خطر ابتلا به سرطان روده را کاهش دهد.
پرتقال و سلامت قلب
فیبر، پتاسیم و ویتامین C موجود در پرتقال می تواند از سلامت کلی قلب محافظت کند. افزایش مصرف پتاسیم به همراه کاهش مصرف سدیم می تواند تغییر مهمی در زندگی باشد و همین امر موجب می شود خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی در افراد کاهش یابد.در یکی از مطالعات صورت گرفته معین شد افرادی که 4069 میلی گرم پتاسیم در روز مصرف نموده بودند 49 درصد کمتر از سایر افراد به خاطر بیماری قلبی جان خود را از دست می دادند.
مصرف پتاسیم زیاد بعلاوه مرتبط با کاهش خطر ابتلا به سکته است و می تواند از حجم عضلات پشتیبانی کند، چگالی مواد معدنی در استخوان ها را حفظ نماید و تشکیل سنگ کلیه را کاهش دهد.
پرتقال برای دیابت
مطالعات صورت گرفته نشان می دهد بیماران مبتلا به دیابت نوع 1 که رژیم غذایی پر فیبر را مورد استفاده قرار می دهند سطح گلوکز پایین تری خواهند داشت.بیماران مبتلا به دیابت نوع 2 نیز ممکن است در این شرایط سطح قند خون، لیپید و سطح انسولین بهبود یابد. یک عدد موز میانه می تواند حدود 3 گرم فیبر وارد بدن کند.
راهنمای رژیم غذایی برای آمریکایی ها پیشنهاد می نماید زنان 21 الی 25 گرم در روز و مردان 30 الی 38 گرم در روز فیبر مصرف کنند.
خواص پرتقال برای پوست
آنتی اکسیدان ویتامین C زمانی که به شکل طبیعی مصرف می شود یا بر روی پوست اعمال می شود می تواند با آسیب پوستی ناشی از نور خورشید و آلودگی مبارزه کند، چین و چروک ها را کاهش دهد، بافت کلی پوست را بهبود ببخشد.همانطور که می دانید ویتامین C نقش بسیار مهمی در تشکیل کلاژن دارد و می تواند از سیستم پوست محافظت کند.
ارزش غذایی پرتقال
یک عدد پرتقال میانه (حدود 154 گرم) در برگیرنده 80 کالری، صفر گرم چربی، 250 میلی گرم پتاسیم، 19 گرم کربوهیدرات و نیز 1 گرم پروتئین است.یک عدد پرتقال میانه می تواند 130 درصد از احتیاج روزانه بدن به ویتامین C، دو درصد از احتیاج بدن به ویتامین آ ، 6 درصد از احتیاج بدن به کلسیم را تامین کند.
پرتقال بعلاوه در برگیرنده تیامین، ریبوفلاوین، نیاسین، ویتامین B6، پانتوتنیک اسید، فسفر، منیزیم، منگنز، سلنیوم و مس است. به خاطر محتوای بالای ویتامین C در این میوه، مصرف آن می تواند سیستم ایمنی را تقویت کند.
این میوه بعلاوه در برگیرنده کولین، زآگزانتین و کاروتنوئیدهاست. بهتر است بدانید که کولین یکی از مواد مغذی مهم در پرتقال است که می تواند به بهبود خواب، حرکت عضلات ، یادگیری و حافظه یاری کند.
کولین در حفظ ساختار غشاهای سلولی مهم است و به انتقال پالس های عصبی یاری می نماید و می تواند در جذب چربی و کاهش التهاب مزمن موثر باشد.
زآگزانتین و کاروتنوئیدها نیز خاصیت آنتی اکسیدانی دارند و می توانند سرطان را کاهش دهند.
چگونه پرتقال بیشتری وارد رژیم غذایی خود کنیم
پرتقال باید در اوج رسیده شدن خود برداشته شود زیرا بر خلاف بعضی از میوه ها، این میوه بعد از بسته بندی و چیده شدن رسیده نمی شوند. پرتقال باید در دمای اتاق و به دور از نور مستقیم خورشید نگهداری شود. اگرچه یافتن میوه خوب در زمستان کمی سخت است اما این فصل برترین زمان برای خرید مرکبات محسوب می شود.نکاتی در خصوص پرتقال
یک کاسه یا ظرف بزرگ روی میز اشپزخانه قرار دهید و آن را با پرتقال پر کنید. تماشا میوه آماده افراد را به خوردن آن تشویق می نماید. پرتقال می تواند یک میان وعده سالم برای شما باشد.به یاری توت فرنگی، آناناس، انبه، پرتقال و انگور، سالاد میوه درست کنید.
برش های پرتقال را به سالاد خود در شام یا نهار اضافه کنید. پرتقال را با گردو کامل کنید یا روی آن پنیر بریزید.
آب پرتقال را در منزل خود تهیه کنید. هیچ چیزی بهتر است آب پرتقال طبیعی در صبح نیست. زمانی که آب پرتقال را به صورت طبیعی در منزل تهیه می کنید می توانید مطمئن باشید که هیچ ماده افزودنی یا نگهدارنده ای به آن اضافه نشده است.
تحقیقات نو در خصوص پرتقال
یکی از مطالعات منتشر شده در سال 2015 نشان داد افرادی که مقادیر زیادی آب پرتقال یا گریپ فروت کامل مصرف می کنند بیشتر از سایرین در معرض توسعه ملانوم قرار دارند.طبق یک مطالعه نو منتشر شده درمجله علوم، قدرت ویتامین C یک روز می تواند برای مبارزه با سرطان کولورکتال استفاده شود.
عوارض احتمالی پرتقال برای سلامتی
مسدودکننده های بتا (نوعی داروست که عمدتا برای بیماری های قلبی تجویز می شود) می تواند سطح پتاسیم را در خون افزایش دهد. غذاهای غنی از پتاسیم همانند پرتقال و موز را به هنگام مصرف این داروها باید به احتیاط مصرف کرد.مصرف پتاسیم زیاد برای افرادی که کلیه هایشان به درستی کار نمی نماید نیز می تواند مضر باشد. اگر کلیه شما نمی تواند پتاسیم اضافی را حذف کند، میزان اضافی آن می تواند خطرناک و در بعضی از موارد کشنده باشد.
افرادی که با رفلاکس اسید معده به مری دست و پنجه نرم می کنند ممکن است با مصرف غذاهای اسیدی همانند مرکبات نشانه های سوزش سر دل را بیشتر تجربه کنند. البته تجربه هر فردی فرق دارد.
الگوی کلی غذا خوردن و رژیم غذایی در پیشگیری از بیماری ها و رسیدن به سلامت خوب مهم است. بهتر است به جای اینکه بر روی یک ماده غذایی یا میوه تمرکز کنید، رژیم غذایی با انواع مختلفی از مواد را دنبال نمایید.
منبع: سایت مجله سلامت
منبع: راسخون