خواب زیاد، دشمن سلامتی بدن
به گزارش وبلاگ آقا ایرج، شکی نیست که خواب برای سلامتی ضروری است. خواب کافی و مناسب به داشتن تمرکز کافی در طول روز یاری می نماید و شما را هشیار نگه می دارند. اما خواب بیش از حد می تواند به همان مقدار مضر باشد.

مطالعات و تحقیقاتی که بر روی خواب و اندازه مورد احتیاج آن صورت گرفته، معین نموده است هر گروه سنی به چه اندازه خواب احتیاج دارد.
حالا قبل از اینکه بخواهید اندازه خواب شبانه تان را محاسبه کنید و خود را به خاطر خواب زیادی سرزنش کنید، باید بدانید علت خواب بیش از حدتان چیست. خواب زیاد می تواند در نتیجه چند مشکل در سلامتی به وجود آید. این مسائل شامل کار سخت همیشگی، مسائل تیروئید، بیماری های قلبی، افسردگی، استفاده از داروهایی خاص و غیره.
مهم است که خواب خوب و با کیفیتی داشته باشید اما خواب بیش از حد به سلامتی تان آسیب می زند.
در اینجا چند مسئله ای که در اثر خواب زیاد برای تان به وجود می آید را معرفی می کنیم.
1- ممکن است مسائل قلبی را وخیم تر کند
اگر زیاد می خوابید قلب تان در ناراحتی است و با این کار خطر ابتلا به بیماری های قلبی را افزایش می دهید. بیماری های قلبی یکی از عمده ترین دلایل فوت در استان متحده است. تحقیقات نشان داده خواب کم و زیاد، هر دو، می توانند خطر ابتلا به بیماری سرخرگ های کرونر قلب را افزایش دهند.
تحقیقات دیگری نشان داده درحالی که خواب کم خطر سکته را 18 درصد افزایش می دهد، خواب زیاد این رقم را به 46 درصد افزاش می دهد.
2- باعث چاقی می شود
ارتباط تنگاتنگی بین خواب زیاد و چاقی وجود دارد. اگر ساعات زیادی بخوابید، بدنتان به مدت زیادی کاری انجام نمی دهد و غیر فعال می ماند. انجام ندادن فعالیت فیزیکی به آن معنی است که بدنتان کالری نمی سوزاند و به این ترتیب وزن اضافه می نماید و چاق می شوید.
تحقیقات نشان داده خواب کم و یا زیاد می توانند در بزرگسالی منجر به اضافه وزن و چاقی شوند. در نهایت، این تحقیق بر استفاده از یک برنامه منظم برای خواب و خوابیدن به اندازه کافی تاکید نمود.
مطالعات دیگری نشان داد بیشتر از 8 ساعت خواب در هر روز می تواند منجر به چاقی، دیابت، فشار خون بالا و بیماری های قلبی عروقی شود.
3- خطر ابتلا به دیابت را بالا می برد
خواب بیش از حد می تواند بر توانایی بدن تان برای به عمل آوردن قندها، تاثیر بگذارد. و ناقص ماندن فرایند گلوکز به این معنی است که انسولین در بدن باقی می ماند که این شرایط می تواند ریسک ایتلا به دیابت نوع 2 را افزایش دهد. به علاوه خواب بیش از حد به این معنی است که شما فعالیتی نداشته اید که این هم می تواند خطر ابتلا به دیابت را بالا ببرد.
تحقیقات هم نشان داده افرادی که زیاد می خوابند و یا خواب کافی ندارند، ممکن است به دیابت نوع 2 دچار شوند.
مطالعات دیگری نشان داد افرادی که در هر روز بیشتر یا کمتر از 6.5 تا 7.5 ساعت می خوابند، خطر ابتلا به قند خون بالا در آنها بیشتر از دیگران است.
4- افسرده تان می نماید
در حالی که اختلال و مشکل در خواب نشانه ابتلای فرد به افسردگی است، خواب بیش از حد هم می تواند شما را مبتلا به افسردگی کند و یا حداقل خلق و خوی تان را عوض کند.
خواب بر روی انتقال دهنده های عصبی مغز تاثیر دارد. بعلاوه خواب بیش از حد به معنی نداشتن فعالیت فیزیکی برای مدتی طولانی است. فعالیت فیزیکی برای افزایش انتقال دهنده های عصبی دپامین و سرتونین مهم است و این هورمون ها می توانند خلق و خوتان را بهتر نمایند.
فعالیت جسمی شما را از استرس می رهاند و باعث افزایش اعتماد به نفس تان می شود.
5- تضعیف به مغز
خواب بیش از حد بر روی قدرت مغزتان هم تاثیر می گذارد چرا که باعث می شود مغز زودتر پیر و فرسوده شود. بعلاوه خواب زیاد می تواند نشانه اختلالات روزمره یا مسئله ای در سلامتی باشد، که با گذشت زمان می تواند روی ساختار مغز تاثیر بگذارد و قدرت آن را بگیرد.
تحقیقات نشان داده خواب زیاد و یا خواب کم مستقیما با ضعیف شدن حافظه در ارتباط است و می تواند علتی برای ابتلای افراد مسن به مسائل شناختی باشد.
تحقیقات دیگری نشان داد خواب زیاد در زنان مسن منجر به زوال عقلی می شود.
6- منجر به مرگ زود هنگام می شود
خواب بیش از حد می تواند حتی به مرگ زود هنگام ختم شود. اگر چه ممکن است ترسناک به نظر برسد اما تحقیقات آن را ثابت نموده است. مطالعه روی 16 تحقیق مختلف نشان داد خواب کم و خواب زیاد می توانند منجر به مرگ زود هنگام در افراد شوند. خواب بیش از 8 ساعت در هر روز احتمال مرگ زود هنگام را افزایش می دهد. نتیجه این تحقیقات در مجله خواب منتشر شده است.
بیشترین دلایل مرگ و میر در این مورد می تواند به خاطر این باشد که خواب زیاد ابتلا به دیابت، بیماری های قلبی، افسردگی و چاقی را افزایش می دهد.
7- منجر به سر درد می شود
خواب بیش از حد می تواند منجر به سر درد شود. این مورد را خیلی از ما تجربه نموده ایم. این مشکل به خاطر نوسان در سلول های انتقال دهنده عصبی مغز، مثل سراتونین، به وجود می آید.
بعلاوه اگر صبح دیر از خواب بیدار شوید، صبحانه و قهوه تان را از دست می دهید و یا آنها را در زمان مناسب نمی خورید. در این صورت سر دردتان می تواند به خاطر کمبود کافئین، یا قند خون پایین و یا کمبود آب بدن باشد. علاوه بر این افرادی که در طول روز زیاد بخوابند ممکن است به خاطر اختلال در خواب شبانه شان، در روز بعد سر درد داشته باشند.
8- منجر به کمر درد می شود
اگر در اداره ساعات زیادی روی جایگاه نشسته اید و بعد از آن هم مستقیما به رختخواب رفته اید و مدت زیادی خوابیده اید، احتمالش زیاد است که صبح روز بعد به کمر درد مبتلا شوید.
خواب و نشستن فعالیت بدن تان را کم می نمایند که این مسئله می تواند برای سلامت ماهیچه ها و استخوان هاتان بد باشد. پس به خصوص اگر قبل از این هم مبتلا به درد کمر بوده اید، این مورد می تواند کمر درد شما را افزایش دهد.
دراز کشیدن در یک حالت ثابت و فعالیت بدنی کم می تواند منجر به التهاب ناحیه کمر شود.
منبع: فوت و فن / top10homeremedies.com