راهنمای سفر به جزیره ابوموسی؛ جزیره ای در حال پیشرفت

به گزارش وبلاگ آقا ایرج، هنوز فکر می کنید سفر گردشگری به جزیره ابوموسی غیرممکن است؟ بازدید از جاهای دیدنی جزیره ابوموسی، آرزویی بود که به این راحتی ها برآورده نمی شد و دنگ و فنگ زیادی داشت؛ اما با تغییر قانون سفر به این جزیره، همه می توانند راحت به آن جا سفر نمایند و سری به دیدنی های جزیره ابوموسی بزنند.

راهنمای سفر به جزیره ابوموسی؛ جزیره ای در حال پیشرفت

جزیره ابوموسی، بوموسی، بوموسو یا بومُسو، جزیره ای خوابیده در خلیج فارس است که جزو جاهای دیدنی هرمزگان به شمار می رود. در گذشته سفر به این جزیره کار مسئله ای بود؛ باید تحت شرایطی مجوز ورود دریافت می کردید، بعد وارد ابوموسی می شدید. این فرایند به چشم بسیاری از گردشگران طولانی بود و ارزشش را هم نداشت. خوشبختانه با تغییر قانون، ورود همه ایرانیان به این جزیره آزاد شده و احتیاجی به گرفتن مجوز و کاغذبازی اداری نیست.

بهتر است چه زمانی به جزیره ابوموسی سفر کنیم؟

برترین زمان سفر به جزیره ابوموسی فصل زمستان است.

جاهای دیدنی معروف جزیره ابوموسی کجاست؟

منطقه حفاظت شده فارور، جزیره سیری، کوه حلوا، مسجد جامع ابوموسی و بازارچه های محلی، از جمله دیدنی های جزیره ابوموسی هستند.

در جزیره ابوموسی کجا اقامت کنیم؟

هنگام سفر به جزیره ابوموسی می توانید در اقامتگاه کلبه عمو نادر بمانید یا در ویلاها و خانه هایی اقامت داشته باشید که مردم محلی اجاره می دهند.

سوغات جزیره ابوموسی چیست؟

انواع ماهی و میگو، صنایع دستی مانند سبد، حصیر و جواهرات محلی، در کنار سکه های قدیمی و ادویه جات، سوغات جزیره ابوموسی به شمار می روند.

برترین راه دسترسی به جزیره ابوموسی کدام است؟

برترین، راحت ترین و سریع ترین راه دسترسی به جزیره ابوموسی سفر هوایی است. خودتان را به بندرعباس برسانید، بعد از فرودگاه بندرعباس با سفری هوایی به ابوموسی بروید.

جزیره ابوموسی به همراه تنب بزرگ و تنب کوچک، اهمیت زیادی برای ایران دارند؛ هم از لحاظ استراتژیک و هم از لحاظ گردشگری. ابوموسی به تازگی در حال پیشرفت و توسعه صنعت گردشگری خود است؛ اما باز هم جاهای دیدنی جزیره ابوموسی اهمیت زیادی برای گردشگران دارند.

در ادامه این راهنمای سفر به جزیره ابوموسی با مجله گردشگری وبلاگ آقا ایرج همراه باشید تا در نهایت بتوانید سفری بی نظیر را به جزیره زیبا برای خود و همسفرانتان برنامه ریزی کنید.

جزیره ابوموسی کجاست؟

جزیره ابوموسی در استان هرمزگان، در میان آب های نیلگون خلیج فارس واقع شده است. این جزیره در 70 کیلومتری سواحل ایران و 30 کیلومتری سواحل امارات متحده عربی قرار گرفته است.

ابوموسی جنوبی ترین جزیره ایران و نزدیک ترین جزیره به خط استوا محسوب می گردد. این منطقه 12 کیلومترمربع مساحت دارد و در فاصله 70 کیلومتری سواحل ایران قرار گرفته است و جزو خاک ایران محسوب می گردد.

طبق سرشماری سال 1395 حدودا 7500 نفر در این جزیره زندگی می نمایند که تعدادی از آن ها ایرانی و تعدادی دیگر از اتباع کشور امارات متحده عربی هستند.

لوکیشن جزیره ابوموسی روی گوگل مپ

مسیرهای دسترسی به جزیره ابوموسی

برای رسیدن به جزیره شگفت انگیز ابوموسی، دو راه دارید. اولین مسیر پیش روی شما، سفر هوایی است؛ دومین مسیر هم از دل دریا می گذرد و باید سوار قایق یا کشتی شوید.

سفر به جزیره ابوموسی با هواپیما

با این که برای ورود به ابوموسی احتیاجی به مجوز ندارید، اما به هر حال باید بدانید پرواز مستقیم از تمام شهرهای ایران به این جزیره وجود ندارد. هر جا که هستید، خودتان را اول به بندرعباس برسانید. بعد می توانید از فرودگاه بندرعباس بهره ببرید و با پروازی نیم ساعته به جزیره ابوموسی برسید و با خیال راحت بروید سراغ بازدید از دیدنی های جزیره ابوموسی.

البته قبل از رفتن به بندرعباس، حتما بلیط بندرعباس به ابوموسی را تهیه کنید. فقط هفته ای چند بار پرواز به ابوموسی انجام می گردد؛ پس زمانی به بندرعباس بروید که به ابوموسی پرواز دارید.

سفر دریایی به جزیره ابوموسی

راه دومی هم وجود دارد. اگر دوست دارید سفری به دل خلیج فارس داشته باشید، با سفرهای دریایی هم می توانید به ابوموسی بروید. برای این کار باید به بندرعباس یا بندر لنگه بروید، از آن جا سوار کشتی شوید و به جزیره سفر کنید.

این سفر تقریبا سه الی چهار ساعت وقت می برد. گزینه های پیش روی شما برای سفر دریایی، قایق مسافربری یا کشتی کروز است.

فاصله جزیره ابوموسی تا تهران

برای سفر از تهران به ابوموسی، دو مرحله در پیش دارید. اول باید از تهران به بندرعباس بروید که تقریبا 1200 کیلومتر از هم فاصله دارند. بعد از رسیدن به بندرعباس، از آن جا به ابوموسی می روید که این مسافت هم حدود 22 کیلومتر است.

بستگی به نوع وسیله نقلیه انتخابی شما، زمان سفر متفاوت خواهد بود. اگر می خواهید سفری سریع و راحت داشته باشید، هواپیما سریع ترین روش برای رسیدن به جزیره است.

فاصله بندر لنگه تا جزیره ابوموسی

فاصله بندر لنگه تا جزیره ابوموسی، کمتر از 70 کیلومتر است. این فاصله در سفری دریایی، تقریبا دو و نیم الی سه ساعت وقت می برد.

فاصله جزیره کیش تا جزیره ابوموسی

بین جزیره کیش و جزیره ابوموسی تقریبا 180 کیلومتر فاصله وجود دارد. پرواز مستقیم از ابوموسی به کیش وجود ندارد؛ اما می توانید با کشتی بین این دو جزیره سفر کنید. سفر دریایی بین کیش و ابوموسی تقریبا سه الی چهار ساعت طول می کشد.

فاصله بندرعباس تا جزیره ابوموسی

فاصله بندرعباس تا جزیره ابوموسی 215 کیلومتر است. این مسیر در سفری هوایی نیم ساعته و در سفر دریایی، سه الی چهار ساعته طی می گردد.

فاصله جزیره قشم تا جزیره ابوموسی

از ابوموسی تا قشم تقریبا 200 کیلومتر مسافت و چهار ساعت فاصله زمانی وجود دارد.

فاصله دبی تا جزیره ابوموسی

برای رسیدن به جزیره ابوموسی از دبی، تقریبا 80 کیلومتر راه در پیش دارید.

فاصله شارجه تا جزیره ابوموسی

از شارجه در امارات متحده عربی تا جزیره ابوموسی 80 کیلومتر فاصله است.

جاهای دیدنی جزیره ابوموسی

جاهای دیدنی جزیره ابوموسی کم، اما دیدنی و مجذوب کننده هستند. این جزیره در کوشش است تفریحات و جاذبه های بیشتری برای خود بسازد تا گردشگران از سفرشان نهایت لذت را ببرند. در ادامه راهنمای سفر به جزیره ابوموسی، جاذبه های این جزیره را به شما معرفی می کنیم.

با برنامه ریزی مختصر و مفیدی می توانید سر فرصت و با حوصله از تمام دیدنی های جزیره ابوموسی بازدید کنید. فقط ضروری است این بخش را خوب بخوانید و بعد برنامه سفرتان را بچینید.

- جزیره سیری

جزیره سیری، اولین مورد از جاهای دیدنی جزیره ابوموسی است. این جزیره کوچک در 27 کیلومتری غرب ابوموسی واقع شده است. جزیره سیری زیاد حالت گردشگری ندارد و ساکنان آن، کارکنان صنعت نفت و یگان های نظامی هستند.

جزیره سیری، ذوزنقه شکل است و تقریبا 17 کیلومترمربع مساحت دارد. این جزیره منظره مجذوب کنندهی به خلیج فارس دارد. بعلاوه از آن جا که جنس جزیره سیری از مرجان است، زیبایی های متنوعی در این جزیره وجود دارد.

- طبیعت زیبا

اگر نگاهی به جزیره ابوموسی بیاندازیم، طبیعتی چشم نواز و فراموش نشدنی را می بینیم. این مورد شاید قانونا جزو جاهای دیدنی جزیره ابوموسی نباشید، اما باز هم قابل توجه و دوست داشتنی است.

گیاهان مختلف دارویی و درختان نخل، در کنار گونه های گیاهی محلی، پوشش گیاهی ابوموسی را تشکیل داده اند. این پوشش گیاهی چشم گیر در کنار سواحل آرامش بخش ابوموسی و منظره ها کوهستانی اش، این جزیره را به منطقه ای زیبا تبدیل نموده است.

بلندترین نقطه جزیره، کوه حلوا با ارتفاع 110 متر است. اگر پیاده روی و کوهنوردی دوست دارید یا می خواهید منظره ای ابدی در سفرتان ببینید، به بالای این کوه بروید و از منظره آن لذت ببرید. از آن بالا هم به خلیج فارس دید دارید و هم به زیبایی های طبیعی جزیره ابوموسی.

- بازارچه محلی ابوموسی

بازارچه های محلی ابوموسی، مکان هایی هستند که می توانید در آن ها خوش بگذرانید، احتیاجهای خود را تامین کنید و برای عزیزانتان هم سوغاتی خریداری کنید.

در بازارچه های محلی، انواع کالاهای محلی مانند خواربار، پوشاک و سوغاتی را بیشتر از بقیه محصولات پیدا خواهید کرد. با این حال این بازارچه ها تنوع زیادی دارند و محصولات متنوعی در غرفه ها دیده می گردد.

بعلاوه می توانید بازارچه هایی را که متعلق به هنرهای سنتی و صنایع دستی هستند هم از نزدیک خواهید دید. این بازارچه ها اخیرا شروع به کار کردند و تنوع خوبی از محصولات دارند. هنرمندان جنوبی در بازارچه ها همواره محصولات منحصربه فرد و مجذوب کنندهی دارند. اگر بازارگردی را دوست دارید یا دنبال سوغاتی هستید، حتما سری به بازارچه های جزیره ابوموسی بزنید.

- منطقه حفاظت شده فارور

منطقه حفاظت شده فارور یکی از مهم ترین جاهای دیدنی جزیره ابوموسی به شمار می رود. این منطقه به علت تنوع زیستی و زیست بوم های خاص و مهم خود، حفاظت شده است. فارور در شمال غربی جزیره قرار گرفته و مساحت آن تقریبا 3000 هکتار است. این منطقه اهمیت زیادی برای مسئولین و مردم دارد؛ مسئولین اهمیت زیادی به فارور می دهند و قصدشان حفظ تنوع زیستی در خلیج فارس است.

تنوع زیستی حیوانات مختلف در این منطقه اهمیت زیادی دارد. در فارور می توانید گونه نادری از آهو به نام جبیر را پیدا کنید؛ البته جز این گونه زیستی، انواع پرندگان مثل بلبل خرما، چاخلق، دلیجه و پری شاهرخ هم در این منطقه حفاظت شده زندگی می نمایند.

برای بازدید از این منطقه باید با اداره محیط زیست منطقه هماهنگ کنید تا بتوانید از زیبایی های فارور لذت ببرید. پوشش گیاهی و جانوری این منطقه باعث شده هر گردشگری که به آن سری می زند، خرسند و پر از آرامش باشد. اگر شما هم سری به فارور زدید، حواستان باشد ناخودآگاه به پوشش گیاهی و جانوری منطقه آسیب نزنید.

- مسجد جامع ابوموسی

آخرین مورد در فهرست دیدنی های جزیره ابوموسی، مسجد جامع این جزیره است. این جاذبه مهم، از لحاظ فرهنگی برای مردم اهمیت زیادی دارد. اگر از مردم بومی بپرسید محل تجمع مردمی کجاست؟ همه آن ها مسجد جامع ابوموسی را نام می برند.

این مسجد در ناحیه مرکزی جزیره، در خیابان خلیج فارس یا شاخاب پارس قرار گرفته است و بیشتر از 11 هزار مترمربع مساحت دارد. معماری مسجد، باعث شده توجه گردشگران و علاقمندان معماری به این جاذبه جلب گردد. گنبد فیروزه ای و گلدسته های بلند مسجد جامع ابوموسی، از نظر برخی مردم نماد جزیره است.

با بازدید از مسجد جامع، شاید فکر کنید حتما قدمت بالایی دارد؛ اما نه. این مسجد در اوایل دهه هشتاد شمسی ساخته و تاسیس شده است.

تاریخچه جزیره ابوموسی

تاریخچه جزیره ابوموسی شامل فراز و فرودهای زیادی می گردد. این جزیره در گذشته اهمیت تجاری بالایی داشت؛ در خلیج فارس از جزیره ابوموسی برای تجارت دریایی استفاده می شد.

از آن جایی که جزیره ابوموسی به امارات هم بسیار نزدیک است، در قرن 19 میلادی که دوران استعمار بریتانیا در منطقه بود، امارات متحده عربی قصد گرفتن مالکین جزیره ابوموسی را داشت. جزیره ابوموسی همواره جزو خاک ایران بوده است؛ اما بعد از استقلال امارات متحده عربی، این کشور قصد داشت جزایر ابوموسی، تنب کوچک و تنب بزرگ را تحت مالکیت خود درآورد.

امارات متحده عربی برای چندین سال سعی کرد جزایر را بگیرد و ادعای مالکیت داشت؛ اما در نهایت ایران برنده این بحث شد و جزایر را تحت مالکیت خود نگه داشت. طبق اسناد تاریخی، این سه جزیره همواره تحت مالکیت ایران بوده اند، پس علتی نداشت ایران جزایر را واگذار کند.

تا آذر سال 1403، ایران شرایط خاصی برای سفر به جزیره ابوموسی داشت. برای ورود باید از بندرعباس مجوز رسمی ورود می گرفتید و بعد به ابوموسی می رفتید. در این شرایط بسیاری از گردشگران قید بازدید از جاهای دیدنی جزیره ابوموسی را می زدند و بیخیال کاغذ بازی اداری می شدند.

خوشبختانه حالا دیگر برای ورود به مجوز خاصی احتیاج نیست. برای تمام ایرانی ها، ورود به جزیره ابوموسی مانعی ندارد و احتیاجی به مجوز نیست.

آب وهوای جزیره ابوموسی

اگر بخواهید به جزیره سفر کنید و با خیال راحت از دیدنی های جزیره ابوموسی بازدید کنید، باید بدانید آب وهوای این منطقه چطور است. در این بخش از راهنمای سفر به جزیره ابوموسی، به همین مساله می پردازیم.

در کل جزیره ابوموسی آب وهوای گرم و مرطوبی دارد. دمای هوا در تابستان گاهی تا 40 درجه هم بالا می رود. معمولا بهار هم در این جزیره گرم است؛ اما زمستان و پاییز، هوایی خنک و مناسب سفر را خواهید دید. زمستان ها معمولا دمای هوا بین 15 تا 25 درجه است.

برترین زمان سفر به جزیره ابوموسی

اگر بخش قبلی این راهنمای سفر به جزیره ابوموسی را خوب خوانده باشید، حالا بهتر از هر کسی می دانید برترین زمان سفر به این جزیره چه زمانی است. درست حدس زدید. برترین زمان سفر به جزیره ابوموسی اواخر پاییز تا اوایل بهار است؛ درست در وسط سرمای مرکز، ابوموسی مناسب سفر و خوش گذرانی است.

شرایط آب وهوایی گرم و خشک ابوموسی، باعث می گردد بسیاری از گردشگران در زمستان به این جزیره سفر نمایند؛ زیرا از اواسط بهار تا اوایل پاییز، هوا در این جزیره خیلی گرم می گردد. توصیه می کنیم شما هم در تابستان به جنوب سفر نکنید و سفرتان را برای زمستان نگه دارید.

حمل ونقل در جزیره ابوموسی چطور است؟

حمل ونقل در جزیره ابوموسی با تاکسی انجام می گردد. متاسفانه این جزیره وسایل نقلیه دیگری جز تاکسی ندارد. اگر می خواهید در جزیره جابه جا شوید، می توانید از تاکسی بهره ببرید. راننده ها خودشان مسیر را می شناسند، فقط ضروری است مقصدتان را به آن ها بگویید.

جز تاکسی، وانت ها و خودروهای شخصی هم برای جابه جایی بار یا مسافر در دسترس هستند؛ اما بسیاری از گردشگران همان تاکسی را ترجیح می دهند.

به علت مساحت کم این جزیره، برای رسیدن به مقصدتان زیاد در مسیر نخواهید بود.

محدودیت های سفر به جزیره ابوموسی

خوشبختانه امروزه محدودیتی برای سفر به جزیره ابوموسی وجود ندارد. لزوم اخذ مجوز برداشته شده و مسئولین در حال توسعه هتل ها و مهمان سراها هستند. تنها مسئله ای که ممکن است سر راهتان باشد، این است که در جزیره هتل لوکس و بزرگی وجود ندارد. کمی جلوتر در این راهنمای سفر به جزیره ابوموسی، هتل ها و اقامتگاه های جزیره را هم کامل آنالیز می کنیم.

از طرفی دیگر هر روز و هر ساعت که دلتان بخواهد نمی توانید بلیط هواپیما یا کشتی به جزیره پیدا کنید. باید با برنامه فرودگاه یا کشتی ها هماهنگ باشید و هر موقع از هفته و هر ساعتی در روز که آن ها راه می افتند، سفرتان را شروع کنید.

تفریحات جزیره ابوموسی

تفریحات مختلفی در جزیره ابوموسی وجود دارد. علاوه بر بازدید از جاهای دیدنی جزیره ابوموسی، شما می توانید در بازارچه ها بازارگردی کنید، در کوه حلوا از کوهنوردی و پیاده روی لذت ببرید، طبیعت گردی را امتحان کنید و زمانی را در طبیعت صرف کنید، تفریحات آبی را امتحان کنید و یا در سواحل جزیره خوش گذرانی کنید.

عکاسی هم یکی از تفریحات محبوب گردشگران هنگام سفر به جزیره ابوموسی است. اگر شما هم سری به دیدنی های ابوموسی زدید و به این جزیره سفر کردید، حتما عکس بگیرید تا خاطراتتان پررنگ تر در ذهنتان بمانند.

سوغات جزیره ابوموسی

وقتی به سفر می روید، حیف است سوغات منطقه را خریداری نکنید. با خریدن سوغاتی هم خاطره بیشتری از سفر دارید، هم می توانید بازارگردی کنید و هم دوستان و آشنایانتان را با سوغاتی ها خرسند خواهند شد. در این قسمت از راهنمای سفر به جزیره ابوموسی، سوغاتی های معروف جزیره را به شما معرفی خواهیم کرد.

خرما، انواع صنایع دستی مانند سبد، حصیر و جواهرات دست ساز محلی، سکه های قدیمی، خشکبار، ادویه جات و انواع محصولات دریایی مانند ماهی، از جمله سوغات ابوموسی هستند. با خرید صنایع دستی و ادویه جات محلی، می توانید از فروشگاه های کوچک خانوادگی هم حمایت کنید و رونق بیشتری به کسب و کار مردم بومی ببخشید.

فرهنگ مردم جزیره ابوموسی

جزیره ابوموسی در واقع دو بخش فرهنگی دارد. یک بخش آن مربوط به ایران است که در آن منطقه ایرانیان زندگی می نمایند؛ بخش دوم هم مربوط به قسمتی است که مردم اماراتی آن جا زندگی می نمایند. در این راهنمای سفر به جزیره ابوموسی، فرهنگ بخش ایرانی جزیره را آنالیز می کنیم.

مختصر و مفید بخواهیم بگوییم، مردم جزیره ابوموسی بسیار سخت کوش و مهمان نواز هستند. بیشتر جمعیت جزیره را ایرانیان تشکیل می دهند که مهمان نوازی، مهربانی و دست پختشان زبانزد است.

شغل مردمان جزیره ابوموسی ماهیگیری یا صید مروارید است. برخی خانواده ها هم کسب و کار خودشان را دارند و محصولات مختلفی فراوری می نمایند.

غذاهای محلی و سنتی جزیره ابوموسی

رسیدیم به بخش خوشمزه راهنمای سفر به جزیره ابوموسی، یعنی غذاهای محلی.

اول از همه، می دانیم جنوب است و غذاهای دریایی اش؛ پس تعجبی ندارد که در جزیره ابوموسی هم غذاهای دریایی محبوبیت زیادی داشته باشند. انواع غذاهایی که با ماهی یا میگو درست می شوند، از غذاهای محلی ابوموسی هستند.

بین تمام غذاهای دریایی ابوموسی، ماهی کباب از همه معروف تر و محبوب تر است. شاید نام ماهی کباب را در شهرهای جنوبی ایران شنیده باشید یا قبلا آن را امتحان نموده باشید؛ پیشنهاد می کنیم اگر تا به حال این غذا را نخورده اید، با سفر به جزیره ابوموسی به خودتان فرصت امتحانش را بدهید.

عدسی و پلوماهی هم به عنوان غذاهای محلی ابوموسی شناخته می شوند و معروفیت زیادی بین مردم جزیره دارند.

رستوران های معروف جزیره ابوموسی

رستوران های زیادی در جزیره ابوموسی وجود ندارد؛ اما با این حال تعداد رستوران ها مناسب است و انواع غذاها در آن سرو می گردد. در ادامه فهرستی از رستوران های جزیره برای شما آماده نموده ایم. تمام این رستوران ها غذاهایی با کیفیت مناسبی و منویی متنوع و دوست داشتنی دارند.

  • رستوران شب های جزیره
  • رستوران عمو نادر
  • رستوران سلطانی
  • کبابی عارف
  • بیرون بر صدف

در سفر به جزیره ابوموسی کجا اقامت کنیم؟

اقامت در سفر مساله مهمی است که برای هر سفر باید خوب درباره آن فکر کرد. در جزیره ابوموسی، گزینه های اقامتی زیاد و متنوعی وجود ندارد؛ اما همین گزینه های موجود هم احتیاج شما را رفع خواهند کرد و همگی محیط مجذوب کننده و راحتی دارند.

برترین هتل های جزیره ابوموسی

در حال حاضر جزیره ابوموسی هتلی ندارد؛ اما یک هتل سه ستاره در حال ساخت است. متاسفانه این هتل هنوز آماده استفاده نیست.

بعلاوه مسئولین قصد دارند در آینده، هتل های بیشتری برای جزیره بسازند تا گردشگران با خیال راحت تری به جزیره سفر نمایند.

اقامتگاه های بومگردی جزیره ابوموسی

اقامتگاه معروف جزیره ابوموسی، کلبه عمو نادر است. این اقامتگاه به گردشگران و مسافرانی که شب را آن جا سپری می نمایند، خدمات و امکانات خوبی ارائه می دهد. می توانید اینترنتی اتاقی در این اقامتگاه اجاره کنید.

اجاره ویلا

شما می توانید در جزیره ابوموسی ویلا یا خانه اجاره کنید. مردم محلی با هماهنگی خانه ها یا ویلاهایشان را به گردشگران اجاره می دهند.

توصیه های وبلاگ آقا ایرج برای تجربه سفری خاطره انگیز به جزیره ابوموسی

تنها توصیه مهمی که می توانیم در این جا به شما بکنیم، این است که در تابستان به جزیره ابوموسی سفر نکنید. بالاتر در این راهنمای سفر به جزیره ابوموسی گفتیم چرا بهتر است در زمستان و پاییز سفر کنیم.

حتما زمان سفرتان را با زمان بلیط هماهنگی کنید تا وقتتان جایی تلف نگردد. بعلاوه یادتان باشد از قبل فکر محل اقامتتان باشید و جایی را برای شب رزرو کنید.

به جاهای دیدنی جزیره ابوموسی حتما سر بزنید و حسابی در طول سفر خوش بگذرانید. اگر به این جزیره سفر کردید، خرسند می شویم تجربه ارزشمندتان را در قالب کامنت زیر همین مطلب ببینیم. ما وبلاگ آقا ایرج یی ها همگی از خواندن تجربه سفرهای شما لذت خواهیم برد. سفرتان به سلامت.

منبع: علی بابا

به "راهنمای سفر به جزیره ابوموسی؛ جزیره ای در حال پیشرفت" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "راهنمای سفر به جزیره ابوموسی؛ جزیره ای در حال پیشرفت"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید