8 راه حل برای اینکه قهوه سالم تری بنوشید

به گزارش وبلاگ آقا ایرج، قهوه یکی از محبوب ترین نوشیدنی ها در سرتاسر دنیا است و به باور بسیاری از کارشناسان حوزه سلامت، یکی از سالم ترین نوشیدنی ها هم است. در این مقاله چندین راه حل را بیان می کنیم تا این نوشیدنی سالم را به یک نوشیدنی بسیار سالم تر تبدیل کنید. اگر شما هم از هواداران قهوه هستید، با خبرنگاران مگ در این مقاله همراه شوید.

8 راه حل برای اینکه قهوه سالم تری بنوشید

ارزش غذایی قهوه

دانه های قهوه سرشار از مواد مغذی مختلف هستند و این ویژگی باعث می گردد که قهوه به عنوان یک نوشیدنی مغذی شناخته گردد.

یک فنجان معادل 240 میلی لیتر قهوه حاوی مواد مغذی زیر است:

  • ریبوفلاوین (ویتامین B2): 11 درصد از احتیاج روزانه
  • اسید پانتوتنیک (ویتامین B5): 6 درصد از احتیاج روزانه
  • تیامین (ویتامین B1): 2 درصد از احتیاج روزانه
  • نیاسین (ویتامین B3): 2 درصد از احتیاج روزانه
  • اسید فولیک (ویتامین B9): 1 درصد از احتیاج روزانه
  • منگنز: 3 درصد از احتیاج روزانه
  • پتاسیم: 3 درصد از احتیاج روزانه
  • منیزیم: 2 درصد از احتیاج روزانه
  • فسفر: 1 درصد از احتیاج روزانه

شاید با مشاهده مقدار هر یک از این مواد مغذی در ارزش غذایی قهوه تردید کنید. اما آن چیزی که باعث می گردد قهوه به یک نوشیدنی بسیار مغذی تبدیل گردد مقادیر فراوان ترکیبات آنتی اکسیدانی موجود در آن است.

در رژیم غذایی برخی از مردم، قهوه اصلی ترین منبع تأمین آنتی اکسیدان های مورد احتیاج است. در واقع این دسته از افراد آنتی اکسیدان های مورد احتیاج خود را بیشتر از نوشیدن قهوه دریافت می نمایند تا مصرف میوه ها و سبزیجات.

اگر شما هم جزو افرادی هستید که روزانه قهوه مصرف می کنید یا مانند برخی از افراد بیشتر از نوشیدنی های میوه ای به نوشیدن قهوه تمایل دارید، سعی کنید از راه چارههایی که در ادامه بیان می شوند یاری بگیرید تا از فواید قهوه بیشتر بهره مند شوید و به گونه ای قهوه مصرف کنید که هیچ ضرری نداشته باشد.

1. بعد از ساعت 2 عصر؛ بدون کافئین

قهوه یکی از غنی ترین منابع کافئین در بین مواد غذایی طبیعی است.

کافئین یک محرک است و یکی از مهم ترین دلایل محبوبیت قهوه هم همین تأثیر آن است. از آن جا که قهوه حاوی مقدار زیادی کافئین است، خیلی سریع انرژی شما را افزایش می دهد و وقتی که احساس خستگی و خواب آلودگی می کنید به شما یاری می نماید بیدار بمانید.

البته اگر در ساعات پایانی روز قهوه بنوشید، خواب شما با اختلال روبرو می گردد. کمبود خواب می تواند مسائل مختلفی ایجاد کند و سلامتی شما را به خطر بیاندازد. به همین علت، باید از نوشیدن قهوه در ساعات پایانی روز خودداری کنید. اگر مجبور هستید در ساعات پایانی روز چیزی بنوشید، قهوه بدون کافئین را انتخاب کنید یا به جای قهوه یک فنجان چای بنوشید که در مقایسه باقهوه کافئین بسیار کمتری دارد. خودداری کردن از نوشیده قهوه بعد از ساعت 2 یا 3 عصر راه چاره خوبی است.

البته همه افراد به یک مقدار به کافئین حساس نیستند. ممکن است برخی افراد در ساعات پایانی روز قهوه بنوشند و خواب کافی هم داشته باشند. بنابراین، اگر در ساعات پایانی روز قهوه می نوشید و نمی توانید به خوبی بخوابید، خودداری کردن از نوشیدن قهوه در ساعات پایانی روز می تواند یک راه چاره مؤثر برای بهبود کیفیت خواب باشد.

2. نوشیدن قهوه با شکر کمتر

اگرچه قهوه به خودی خود یک نوشیدنی سالم است، اما می توانید به راحتی آن را به یک نوشیدنی مضر تبدیل کنید.

برترین روش برای اینکه قهوه به یک نوشیدنی مضر تبدیل گردد، افزودن مقدار زیادی شکر به آن است و در این شکی نیست که یکی از مضرترین ترکیبات در رژیم غذایی امروزی همین شکر افزوده است.

شکر حاوی مقدار زیادی فروکتوز است و به همین علت زیاده روی در مصرف آن مسائلی جدی برای سلامتی ایجاد می نماید و با ابتلا به چاقی و بیماری هایی مانند دیابت در ارتباط است.

اگر نمی توانید قهوه را بدون شیرین نماینده مصرف کنید، از شیرین نماینده های طبیعی مانند اِستِـویا بهره ببرید.

اگر همواره قهوه را به یک نوشیدنی شیرین تبدیل می کنید، نه تنها از فواید قهوه برای سلامتی بهره مند نمی شوید بلکه سلامتی خود را به خطر می اندازید.

3. انتخاب محصولی باکیفیت و ترجیحاً ارگانیک

کیفیت قهوه تا مقدار زیادی به روش فرآوری و نحوه رشد دانه های قهوه بستگی دارد.

معمولاً دانه های قهوه با آفت کش های مصنوعی یا سایر مواد شیمیایی سم پاشی می شوند و این ها موادی هستند که نباید به وسیله انسان مصرف شوند.

استفاده از آفت کش ها در مواد غذایی روی سلامتی مصرف نماینده تأثیر می گذارد. اگرچه این موضوعی بحث برانگیز است اما در حال حاضر برخی از شواهد نشان می دهند وجود مقادیر کمی از این مواد شیمیایی در محصولات برای مصرف نماینده زیان آور است.

البته اگر درباره این موضوع نگران هستید و می خواهید قهوه ای که مصرف می کنید حاوی مقادیر بسیار کمتری از این مواد شیمیایی مضر باشد، قهوه ای را انتخاب کنید که از دانه های مرغوب تر و ترجیحاً ارگانیک تهیه شده باشد.

4. پرهیز از زیاده روی در نوشیدن قهوه

در حالی که مصرف قهوه به صورت متعادل برای حفظ سلامتی مفید است، زیاده روی در مصرف قهوه می تواند فواید آن را کاهش دهد.

اگرچه همه افراد به یک مقدار به کافئین حساس نیستند، اما در بیشتر موارد دریافت بیش از حد کافئین می تواند عوارض جانبی آزاردهنده ای در پی داشته باشد.

به طور کلی و بر اساس توصیه کارشناسان، بیشترین مقدار مجاز برای مصرف روزانه کافئین 2/5 میلی گرم به ازای هر کیلوگرم از وزن بدن است. میانگین کافئین موجود در یک فنجان قهوه نزدیک به 95 میلی گرم است. با توجه به این میانگین و بعلاوه مقدار مجاز معین شده، فردی با وزن 80 کیلوگرم می تواند روزانه دو فنجان قهوه مصرف کند.

البته در بیشتر افراد مصرف کافئین به مقدار بسیار بیشتر یعنی بین 4 تا 6 فنجان معادل 400 تا 600 گرم در روز هم باعث بروز عوارض جانبی آزاردهنده نمی گردد.

توصیه کلی که درباره نوشیدن قهوه یا کاهش مصرف آن وجود دارد و بر مبنای فواید و مضرات احتمالی آن مطرح می گردد، حفظ تعادل در مصرف قهوه است. برترین راه چاره برای حفظ تعادل در مصرف قهوه توجه به علائمی است که بدنتان بروز می دهد. باید به مقداری که بدنتان به راحتی آن را تحمل می نماید کافئین دریافت کنید.

5. اضافه کردن مقداری دارچین به قهوه

دارچین ادویه ای خوش طعم است که به خوبی با طعم قهوه ترکیب می گردد.

پژوهش ها نشان می دهند مصرف دارچین می تواند مقدار گلوکز، کلسترول و تری گلیسرید موجود در خون را در بیماران دیابتی کاهش دهد.

اگر می خواهید طعمی نو و ایده آل را تجربه کنید، مقداری دارچین به قهوه اضافه کنید. با این کار نه تنها طعمی دلنشین تر را تجربه می کنید بلکه از فواید دارچین برای حفظ سلامتی هم بهره مند می شوید.

البته به منظور کاهش عوارض جانبی احتمالی، اگر می توانید به جای دارچین کاسیا که استفاده از آن رواج دارد از دارچین سیلان بهره ببرید.

6. پرهیز از افزودن کافی کریمرهای کم چرب و مصنوعی به قهوه

کافی کریمرهای کم چرب و مصنوعی معمولاً محصولاتی به شدت فرآوری شده هستند و ممکن است حاوی ترکیبات مضر باشند.

اگرچه هنوز درباره تأثیرات کافی کریمرهای غیرلبنی روی سلامتی مصرف نمایندگان پژوهش های زیادی انجام نشده است، اما برندهای مختلف حاوی ترکیبات متفاوتی هستند و ممکن است برخی سالم تر باشند.

البته مواد غذایی کامل و طبیعی همواره برترین انتخاب هستند. به جای کافی کریمر غیرلبنی، مقداری شیر یا خامه پرچرب به قهوه خود اضافه کنید. حتی اگر می توانید بهتر است از شیر یا خامه محلی بهره ببرید.

پژوهش ها نشان می دهند لبنیات حاوی مواد مغذی مهمی هستند. برای نمونه، لبنیات به عنوان منبعی غنی از کلسیم شناخته می شوند که مصرف آن ها می تواند خطر ابتلا به پوکی استخوان و بروز شکستگی های ناشی از آن را کاهش دهد.

علاوه بر این، در تهیه لبنیات محلی از شیر گاوهایی استفاده می گردد که با علف تغذیه می شوند. این شیر و لبنیاتی که از آن تهیه می گردد حاوی مقداری ویتامین K هستند که دریافت مقدار کافی از آن در بهبود سلامت استخوان ها نقش دارد.

7. اضافه کردن مقداری کاکائو به قهوه

کاکائو سرشار از ترکیبات آنتی اکسیدانی است و مصرف آن برای حفظ سلامتی بسیار مفید است. یکی از فواید کاکائو کاهش خطر ابتلا به بیماری های قلبی است.

برای طعم دار کردن قهوه می توانید مقداری پودر کاکائو به آن اضافه کنید.

معمولاً در کافی شاپ ها کافه موکا سرو می گردد. کافه موکا در واقع کافه لاته با طعم شکلاتی است که معمولاً با مقداری شکر شیرین می گردد. البته می توانید کافه موکا را به راحتی و بدون اضافه کردن شکر در خانه آماده کنید.

8. دم کردن قهوه با استفاده از فیلتر کاغذی

قهوه دم نموده حاوی کفستول است. کفستول مولکولی از نوع دی ترپن است که می تواند مقدار کلسترول را در خون افزایش دهد.

البته می توانید به راحتی کفستول کمتری دریافت کنید؛ کافی است از فیلتر کاغذی بهره ببرید. استفاده از فیلتر کاغذی در دم کردن قهوه کفستول را به مقدار قابل توجهی کاهش می دهد اما در مقدار کافئین و آنتی اکسیدان های مفید تغییری ایجاد نمی نماید.

البته کفستول یک ترکیب کاملاً مضر نیست. پژوهش هایی که به تازگی روی موش ها صورت گرفته اند نشان می دهند کفستول تأثیرات ضددیابتی دارد.

نتیجه گیری

قهوه نوشیدنی بسیار محبوبی است که به عنوان یک محرک شناخته می گردد.

مصرف قهوه فواید زیادی برای حفظ سلامتی دارد اما راه چارههای مختلفی وجود دارد که به هر چه بیشتر شدن این فواید یاری می نماید.

مهم ترین این راه چارهها پرهیز از افزودن مقدار زیادی شکر به قهوه است. به جای شکر، می توانید برای طعم دار نموده قهوه ار مقداری دارچین یا کاکائو بهره ببرید.

دومین راه چاره مهم این است که در ساعات پایانی روز از نوشیدن قهوه خودداری کنید چرا که می تواند خواب شما را با اختلال روبرو کند و کیفیت آن را کاهش دهد.

با رعایت نکاتی که در این مقاله بیان شد می توانید قهوه سالم تری بنوشید و از نوشیدن آن لذت بیشتری ببرید.

منبع: Healthline

منبع: دیجیکالا مگ

به "8 راه حل برای اینکه قهوه سالم تری بنوشید" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "8 راه حل برای اینکه قهوه سالم تری بنوشید"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید