مسیر قطار تهران تا جلفا چطور است؟

به گزارش وبلاگ آقا ایرج، شاید پیش از خرید بلیط قطار و راهی شهرهای غربی شدن ندانید چه سفر دلپذیری در انتظار شماست. بنابراین در این پست می رویم سراغ محور تهران-جلفا تا ببینیم از مرکز تا منطقه آزاد ارس سوت قطار در کدام شهرها به صدا در می آید و چه زیبایی هایی در مسیر قطار تهران تا جلفا به انتظار مسافران نشسته است.

مسیر قطار تهران تا جلفا چطور است؟

محور تهران جلفا از شهرهای کرج، قزوین، تاکستان، زنجان، میانه، خراسانک، مراغه، عجب شیر، آذرشهر، تبریز، مرند، جلفا می گذرد و در ادامه با جاذبه های تاریخی آن ها آشنا می شویم.

می توانید همین الان بلیط اتوبوس یا بلیط قطار را از وبلاگ آقا ایرج به صورت آنلاین بخرید

قزوین

زمانی که بلیط قطار تهیه می کنید و از تهران راهی غرب می شوید ابتدا به قزوین می رسید. این شهر تاریخی از همان زمان که نقطه اتصال شاهراه های ارتباطی ایران بوده، پر رونق بود تا این که در دوران صفویه مرکز این سلسله انتخاب شد. امروز هم قزوین به وسیله بزرگراه و خط آهن از یک سو به مرکز و از سوی دیگر به آذربایجان متصل است.

یادگاری های دوران صفویه هنوز در این شهر پابرجا هستند و شکوه آن دوران را به رخ می کشند. کاخ و موزه چهلستون قزوین که از کاخ همنام خود در شهر قزوین چند دهه قدیمی تر است، سردر عالی قاپو، بازار قزوین و سرای سعد السلطنه، حمام قجر، آب انبارها و مسجد جامع قزوین از یادگاری های تاریخی این شهر هستند و البته قلعه الموت که از مهم ترین قلعه های ایرانی است، در این شهر واقع شده است.

زنجان

با کشف قدیمی ترین کوره ذوب مس در زنجان این شهر از پیشگامان صنعت مس است که تاریخ آن به بیش از هزار سال قبل و دوره ساسانیان برمی گردد. این روزها هم نام زنجان با مردهای نمکی که از معدن نمک چهرآباد کشف شده گره خورده و یکی از پر بازدید ترین جاذبه های این شهر شده است.

گنبد سلطانیه، از شاهکارهای معماری دوره ایلخانیان، معبد داش کسن یا معبد اژدهای سنگی، قلعه بهستان به قدمت مادها و به اعتقاد بعضی کارشناسان به قدمت دوره هخامنشیان، پل میر بهاالدین که در دوره قاجار روی رودخانه زنجان رود بنا شده است، کاروانسرای دخان، مسجد و مدرسه جامع زنجان از یادگارهای دوره قاجار و عمارت ذوالفقاری زنجان که امروزه به موزه باستان شناسی تغییر کاربری داده است از جاذبه های تاریخی زنجان هستند که هر ساله این شهر را میزبان گردشگران می نمایند.

یکی از جاذبه های طبیعی و خاص زنجان دودکش جن یا هودو است که بر اثر فرسایش سنگ های غول پیکر به وجود آمده است. در سفر به زنجان از تماشا غار کتله خور و آبشار شارشار غافل نشوید.

میانه

همان طور که از نام آن برمی آید این شهر از گذشته بین دو سرزمین ماد و پارت خط مرزی بوده است. بر اساس آثار باستانی و مجسمه های سفالین کشف شده در میانه قدمت این شهرستان به قبل از حکومت مادها برمی گردد.

پل شهر چای که روی رودخانه شهر چای یکی از شعبات قزل اوزن بنا شده و قدمت آن به دوره صفویه برمی گردد، مسجد سنگی ترک میانه، قیز کورپوسی(پل دختر) روی رودخانه قزل اوزن، بازار بزرگ میانه و کاروان سرای جمال آباد از جاذبه های تاریخی این شهر باستانی هستند.

کوه های کم نظیر آلاداغلار که همتای آن در کشور چین یافت می گردد آن قدر زیبایی دارد که می تواند به تنهایی علت سفر به میانه باشد. کوه های آلا داغلار و دشت میانه که در فصل بهاتر و تابستان یک قطعه واقعی از بهشت است در مسیر زنجان-میانه قرار دارند. نمی گردد تا میانه بروید و تالاب ماهی آباد را نبینید. قدمت این تالاب خوش آب و هوا که در مواقع پر آبی میزبان پرندگان مهاجر است به دوره مادها برمی گردد. شاید کمی عجیب باشد اما با خرید یک بلیط قطار و سفری کوتاه، می توانید از این جذابیت ها لذت ببرید.

خراسانک

خراسانک روستایی از توابع بخش مرکزی شهرستان هشترود در آذربایجان شرقی است. ایستگاه خراسانک بعد از ایستگاه بابک در مسیر راه آهن میانه-مراغه واقع شده است. در نزدیکی ایستگاه خراسانک بر بلندای کوهی راسخ که در فصل بهار و تابستان بدون اغراق بهشت روی زمین است قلعه ای خودنمایی می نماید که به گفته باستان شناسان متعلق به مادهاست. این قلعه که معروف به قلعه ضحاک است در دوره های هخامنشی، اشکانی و ساسانی و اسلامی هم مورد استفاده قرار گرفته است. چهار طاق ساسانی این قلعه که برای دیده بانی دشت های اطراف به کار می رفته از جلوه های شاخص این قلعه تاریخی است.

مراغه

شهرستان مراغه که روزگاری مرکز هلاکوخان بوده کنار رودخانه صوفی چای و دامنه جنوبی سهند در آذربایجان شرقی واقع شده است.

مسجد ملا رستم مراغه با 35 ستون و سقف چوبی و یکی از مساجد دوره صفویه در مراغه، پل سرچشمه روستای مردق از سالم ترین پل های تاریخی آذربایجان شرقی و یادگار دوران صفویه، مسجد جامع مراغه که بنای اصلی آن به دوره صفویه برمی گردد، مسجد شیخ تاج مراغه (دوره صفوی -شاه عباس اول)، موزه سنگ نگاره در محل مقبره آقالار که روی مزار میرعبدالفتاح موسوی مراغی شاعروعارف نامی دوره زندیه بنا شده و امروزه در آن سنگ مزارهای تاریخی و ارزشمند نمایش داده می گردد یادگاری های از تاریخ مراغه هستند که شما را به تماشای این شهر دعوت می نمایند.

امامزاده چکان از جاذبه های مذهبی مهم این شهر است که بسیاری از مردم آذربایجان برای زیارت به آنجا می روند. در سفر به این شهر نباید فراموش کنید که چند قالب صابون مراغه تهیه کنید که سوغاتی 150 ساله این شهر است.

آذرشهر

از جاذبه های تاریخی این شهر آذری زبان خانه های سنگی و مسجد سنگی روستای چراغیل است که قدمت 500 ساله دارد و بدون استفاده از مصالح بنا شده است. گورستان قدمگاه در روستای بادامیار که شیوخ صفوی در آن به خاک سپرده شده مربوط به سده 9 و 10 هجری قمری است و به ثبت ملی نیز رسیده است.

تبریز

با یک بار سفر به این کلان شهر آذری زبان عاشق آن خواهید شد. یکی از زیباترین جاذبه های تبریز پارک ائل گلی آن است. خانه های تاریخی تبریز، مسجد کبود، ارگ تبریز، بازار تبریز، برج ساعت، موزه آذربایجان و سنجش و مقبره الشعرا از جمله تماشای های تاریخی این شهر هستند.

مرند

بر اساس نوشته های تورات مادر نوح در مسجد بازار مرند مدفون است و محراب این مسجد مرتفع ترین و سالم ترین محراب تاریخی آذربایجان است. قدمت کاروانسرای مرند که از مهم ترین بناهای بین راهی جاده ابریشم بوده به دوره صفویه بر می گردد و امروزه به یک مکان تفریحی سنتی تبدیل شده است. کلیسای هوانس مقدس و طاق و قلعه هلاکو از دیگر جاذبه های تاریخی شهرستان مرند هستند.

پیست اسکی مرند مقصد طبیعت گردان و عاشقان ورزش های زمستانی است.

جلفا

حالا دیگر به مقصدتان یعنی جلفا رسیده اید، شهری که با کشور آذربایجان هم مرز است و منطقه آزاد ارس آن را یکی از قطب های تجاری ایران نموده است؛ جایی که مردم از سراسر ایران برای خرید از مراکز خرید آن با قیمت های بسیار مناسب راهی این منطقه می شوند. این قطب تجاری که شهری تاریخی است جاذبه هایی مانند کلیسای سنت استپانوس، کلیسای ننه مریم، کاروانسرای خواجه نظر، کلیسای چوپان، آسیاب خرابه، روستای اشتبین، کلیسای مریم مقدس در دل خود جای داده است. در فصل بهار و تابستان از آب و هوای مطبوع و تماشای گلزارهای حاشیه رود ارس سیر نخواهید شد.

با این اوصاف زمانی که بلیط قطار را می خرید و رهسپار غرب کشور می شوید، سرزمین وسیع و سخاوتمند در انتظار شما خواهد بود.

منبع: علی بابا

به "مسیر قطار تهران تا جلفا چطور است؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "مسیر قطار تهران تا جلفا چطور است؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید