همکاری ایران و عراق برای نجات طاق کسری به کجا رسید؟

به گزارش وبلاگ آقا ایرج، ایسنا/ بدنبال آخرین خبرهای منتشر شده، این پرسش مطرح می گردد که همکاری ایران و عراق برای نجات طاق کسری به کجا رسید؟

همکاری ایران و عراق برای نجات طاق کسری به کجا رسید؟

معاون میراث فرهنگی وزارتخانه میراث فرهنگی 28 اردیبهشت سال جاری و در آخرین اظهارنظرهایش درباره طاق کسری بالاخره از دعوت مسئولان عراقی برای بازسازی طاق کسری اطلاع داد؛ بتازگی نامه ای از وزارت امور خارجه کشورمان رسیده که حالا می توانیم تفاهم نامه اولیه مدیریتی با عراق ببندیم، چهارچوب ها را مشخص و پیش نویس تفاهم نامه بازسازی طاق کسری را آماده کنیم.

محمدحسن طالبیان که در طول یک سال گذشته در پاسخ به رسانه ها درباره اقدامات صورت گرفته از سوی متولیان میراث فرهنگی ایران برای حضور در طاق کسری و بازسازی این بنای ارزشمند دنیای تاکید نموده بود اگر بخواهند بازسازی طاق کسری به صورت قطعی انجام گردد، باید شرایط مهیا شده و آنها رسما از ما دعوت نمایند تا بلافاصله یک تفاهم نامه رسمی امضا شده و پژوهشگران و بازسازی گران برای کار به آن منطقه بروند، وگرنه متاسفانه وزارتخانه میراث فرهنگی نمی تواند کاری برای بازسازی و ساماندهی طاق کسری انجام دهد.

وی قبل از اظهار نظر جدید متولیان میراث فرهنگی عراق، نسبت به حضور ایران برای شرکت در بازسازی طاق کسری بسیار امیدوار بود، به حدی که در روز دنیای موزه تاکید نموده بود: این پروژه دنیای است و همه می توانند در آن مشارکت داشته باشند. حتی ما سه بار با یونسکو تماس گرفتیم که مشارکت داشته باشد. ایکوم هم اعلام آمادگی نموده است. بازسازی طاق کسری باید جریانی دنیای باشد.

اما حدود 10 روز بعد از انتشار این صحبت ها، متولیان میراث فرهنگی عراق می گویند کارهای مطالعاتی و تمهیداتی اثر تاریخی طاق کسری تمام شده و اینک در مرحله عملیاتی نجات بخشی به این اثر هستیم.

وزیر فرهنگ عراق به وبلاگ آقا ایرج ایرانی که در قالب یک هیات مطبوعاتی ایرانی به عراق سفر نموده اند، تاکید نمود که بنیاد بین المللی الف در طول چهار پنچ ماه گذشته در دو مرحله کارهای مطالعاتی و آماده سازی برای بازسازی اثر طاق کسری در منطقه مدائن را شروع نموده و اینک در مرحله عملیاتی هستیم.

هر چند حسن ناظم اعلام نمود که بازسازی و بازسازی طاق کسری به ائتلاف بین المللی برای حفاظت از میراث فرهنگی دنیا موسوم به بنیاد بین المللی ALIPH الیف واگذار شده اما آخرین جمله آن یعنی معتقدیم نمی توان از تجارب ایرانی در این خصوص صرف نظر کرد شاید تنها روزنه امید ایرانی ها برای بازسازی مهمترین اثر تاریخی به جای مانده از ساسانیان است، اثری که بلندترین طاق خشتی ساخته شده به دست انسان محسوب می گردد و زمانیکه به دستور شاپور اول در فاصله سالهای 241 تا 272 پس از میلاد ساخته شد و تا امروز یکی از شاهکارهای معماری دنیای باستان مطرح است و حتی آن را بزرگترین طاق ضربی شناخته شده دنیا می دانند.

با وجود همه این صحبت ها، بعد از اظهارنظرهای طالبیان از یک سو و اقداماتی که تا امروز به گفته وزیر گردشگری و میراث عراق توسط بنیاد فرانسوی الیف برای نجات طاق کسری صورت گرفته، ایران تا کنون فقط از دعوت عراق برای حضور در طاق کسری مسرور بوده و هیچ خبری از دیگر اقدامات خود برای شروع همکاری با طرف عراقی یا دست کم بنیاد الیف منتشر ننموده است.

حالا میتوان گفت عزم عراقی ها برای بازسازی و ساماندهی طاق کسری که تا کنون حدود سه بار ریزش نموده و هر بار بخش هایی از آن آسیب های جدی دیده است، استوار تر از متولیان میراث فرهنگی است.

منبع: همگردی

به "همکاری ایران و عراق برای نجات طاق کسری به کجا رسید؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "همکاری ایران و عراق برای نجات طاق کسری به کجا رسید؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید