درباره خواص، مضرات و طبع لبو

به گزارش وبلاگ آقا ایرج، به چغندر پخته شده لبو می گویند. لبو در دسته میوه ها و سبزیجات قرار می گیرد و فواید بسیاری دارد. رنگ لبو قرمز است اگرچه که رنگ های سفید و زرد آن هم وجود دارد. خواص دارویی لبو فراوان است و با مطالعه این نوشتار به طور کامل با ارزش غذایی و طبع لبو آشنا می شوید.

درباره خواص، مضرات و طبع لبو طبع و مزاج هر غذایی می تواند مشخص کند که آیا این ماده با طبیعت شما سازگار است و مصرف آن برای شما مفید است یا مضر. طبع لبو یا همان چغندر پخته شده معتدل است اما برخلاف طبع لبو؛ طبع چغندر خام گرم و تر است و طبع ریشه آن معتدل است. افراد سرد مزاج بهتر است زیاد لبو مصرف ننمایند و در صورت مصرف حتما مصلح آن را بخورند. مصلح لبو عسل است و توصیه می گردد که به صورت گرم مصرف گردد. مصرف زیاد لبو فراوری سودا می نماید.

ارزش غذایی لبو چیست؟لبو سرشار از فیبر، ویتامین ث، پتاسیم، منگنز، فولات و سایر مواد مغذی است. لبو دارای ویتامین B3، اسید پانتوتنیک ویتامین، پیریدوکسین، و کاروتنوئید است. یک فنجان لبو حاوی 58 کیلو کالری انرژی، 13 گرم کربوهیدرات و 2 گرم پروتئین است. مصرف لبو باعث تقویت سیستم ایمنی می گردد. این گیاه می تواند از بروز التهاب جلوگیری نموده و فشار خون را پایین بیاورد. لبو نسبت به چغندر فولات کمتری دارد زیرا این ماده نسبت به حرارت حساس است.

فواید مصرف لبو یا چغندر پختهآب لبو یا چغندر دارای مقادیر زیادی کلسیم، ید، گوگرد، مس، فسفر، منیزیم، پتاسیم و روی است.

آب لبو سرشار از آنتی اکسیدان است.

موجب جوانسازی پوست می گردد.

جلوگیری از آسیب های کبد

مناسب برای درمان کبد چرب

پیشگیری از ابتلا به سرطان و یاری به درمان آن

بهبود و تقویت سیستم ایمنی

افزایش عملکرد در ورزشکاران و انرژی زا

یاری به لاغری و کاهش وزن

پیشگیری از بیماری های زوال عقل مانند آلزایمر و پارکینسون

کاهنده فشار خون

پبشگیری از پوکی استخوان

یاری به درمان آرتروز

درمان کم خونی

جلوگیری از ریزش مو

تقویت و افزایش سرعت رشد مو

ضد چروک طبیعی برای پوست

درمان لکه های پوستی

یاری به درمان سرما خوردگی

بهبود نقرس

درمان التهاب مثانه

یاری به کاهش درد مفصل ها

کاهش کلسترول خون

محافظت در برابر بیماری های قلبی عروقی

درمان ورم روده

ملین و یاری به درمان یبوست

جلوگیری از نقایص مادر زادی جنین (به علت دارا بودن اسید فولیک)

درمان بواسیر و التهاب لثه

تاثیرات مثبت مصرف لبو برای زنان باردارمصرف لبو احتمال زایمان زودرس را کم می نماید. فولات موجود در لبو از نقایص مادرزادی در قلب و مسائل دیگری مانند نقایص لوله های عصبی در جنین می کاهد و با افزایش انرژی زنان باردار، باعث بهبود خلق و خوی آنها می گردد. علاوه بر این قند خون را کنترل نموده و از کم خونی جلوگیری می نماید و سبب رشد مطلوب جنین خواهد شد.

تاثیرات مثبت مصرف لبو بر روی کبدلبو دارای بتالین است و آنتی اکسیدان های موجود در آن کبد را سم زدایی و پاکسازی می نمایند. بعلاوه به درمان کبد چرب یاری می نماید. رنگدانه های لبو نیز خاصیت سم زدایی و ضد التهابی دارد.

تاثیرات مثبت مصرف لبو برای افراد دیابتیمصرف لبو و چغندر برای افراد دیابتی بسیار مفید است. لبو دارای آنتی اکسیدان آلفا لیپوئیک است که سطح گلوکز و بعلاوه حساسیت به انسولین را کاهش می دهد؛ پس حتی افراد مبتلا به بیماری دیابت می توانند با خیال راحت این ماده غذایی با ارزش را مصرف نمایند.

طرز تهیه لبوبرای تهیه لبو ابتدا چغندر را خوب شسته و سر و ته آن را جدا کنید. سپس آنها را داخل قابلمه ریخته و درب قابلمه را بگذارید. شعله گاز را روشن نموده و به مدت دو ساعت لبوها را گذاشته تا کاملا بپزند. اگر می خواهید لبوها کمی شیرین بشوند می توانید به آنها کمی شکر اضافه نمایید. پس از اینکه لبوها کاملا پخت می توانید پوست آن را جدا نموده، برش بزنید و میل نمایید.

عوارض مصرف لبومصرف زیاد لبو باعث افزایش غلظت خون می گردد و برای افرادی که معده ضعیفی دارند مناسب نیست زیرا می تواند ایجاد نفخ و یبوست کند.

یکی دیگر از مضرات مصرف زیاد لبو احتمال ایجاد سنگ کلیه است زیرا این گیاه سرشار از اگزالات است که می تواند باعث ایجاد سنگ های کلسیمی در کلیه و مجاری ادراری گردد.

مصرف بیش از حد آب لبو می تواند باعث گرفتگی تارهای صوتی گردد.

مصرف زیاد لبو باعث تغییر رنگ مدفوع و ادرار می گردد.

منبع: سایت ستاره

منبع: راسخون

به "درباره خواص، مضرات و طبع لبو" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "درباره خواص، مضرات و طبع لبو"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید