14 روش تشخیص دوغ سالم ، دلیل تلخ شدن دوغ کفیر

به گزارش وبلاگ آقا ایرج، آیا می دانید راه های تشخیص دوغ سالم چگونه است؟ حقیقت این است که روش های تشخیص دوغ فاسد بسیار محدود است و احتیاج به دقت و توجه زیادی دارد. در بسیاری از مواقع طعم دوغ به علت وجود سبزی ها و طعم دهنده های اضافه شده به آن قابل شناسایی نیست و ممکن است با مصرف دوغ متوجه خرابی آن نشوید. آشنایی با روش های تشخیص دوغ فاسد از دوغ سالم به شما یاری می نماید تا با مشاهده کوچک ترین علائمی از خرابی دوغ آن را شناسایی کنید و از مصرف آن اجتناب کنید. در این مقاله از سرویس در به شما می گوییم که چگونه بفهمیم یک دوغ سالم است یا فاسد.

14 روش تشخیص دوغ سالم ، دلیل تلخ شدن دوغ کفیر

راه های تشخیص دوغ سالم

* یا بازاری سالم طعم و مزه لذیذی دارد و هیچ بوی اضافه ای از آن استشمام نمی گردد. زمانی که یک لیوان دوغ سالم میل می کنید، هیچ مزه اضافی مثل ترشی بیش از حد و طعم تلخی احساس نمی گردد.

*طعم دوغ سالم باید ترش و شیرین باشد و رنگ آن نیز به صورت یکدست سفید است. با توجه به اندازه چربی دوغ ممکن است رنگ آن کمی متمایل به کرم باشد.

*نباید فراموش کنید که دوغ سالم نباید حالت بریده بریده داشته باشد و بافت آن یکدست است و مزه دلپذیری دارد. اگر دوغ شما ترش و یا همراه با گاز باشد، معمولا نشان دهنده این است که مدت بیشتری از فراوری آن گذشته است.

*تا زمانی که ترشی دوغ بیش از میزان نباشد و طعم آن طبیعی به نظر برسد، معمولا دوغ سالم است و مسئله ای ندارد. توجه به بو، رنگ، بافت و مزه دوغ در کنار هم از برترین راه های تشخیص دوغ سالم است که باید در زمان مصرف دوغ به آن ها توجه کنید.

*دوغ های محلی که بیرون از یخچال نگهداری می شوند و هیچ اطلاعی از زمان فراوری و انقضای محصول ندارید، به هیچ عنوان در دسته دوغ های سالم قرار ندارند و بهتر است از مصرف آن ها اجتناب کنید.

در صورت تمایل می توانید انواع مثل و با طعم های مختلف را با بالاترین کیفیت به صورت آنلاین، حضوری و تلفنی از فروشگاه های زنجیره ای بخرید.

راه های تشخیص دوغ فاسد

تشخیص دوغ فاسد از دوغ سالم در مواقعی که دوغ با انواع طعم دهنده ها و سبزیجات مختلف ترکیب شده است، می تواند برای بعضی افراد سخت باشد.

بنابراین قبل از هر چیزی بهتر است تنها از رستوران ها و فروشگاه های مطمئن دوغ بخرید و از خرید دوغ هایی برای مدت طولانی در فضای بیرون از یخچال نگهداری می شوند، اجتناب کنید. همانطور که گفته شد یکی از راه های تشخیص دوغ سالم توجه به ظاهر، بو و مزه دوغ است.

کپک زدن دوغ فاسد یکی از ساده ترین راه ها برای تشخیص خرابی دوغ است. اما در بسیاری از مواقع ممکن است هنوز کپک ها به صورت ظاهری قابل مشاهده نباشند.

در این شرایط معمولا طعم دوغ کمی تغییر می نماید و رنگ آن نیز تیره تر می گردد. فاسد شدن دوغ موجب می گردد تا طعم دوغ شما تلخ گردد. در ادامه می توانید با راه های تشخیص دوغ فاسد آشنا شوید.

  • مشاهده کپک روی دوغ
  • بد بو شدن دوغ
  • تلخ شدن مزه دوغ
  • بریده بریده شدن دوغ
  • استشمام بوی خاک از دوغ
  • بدمزه شدن دوغ
  • تیره شدن رنگ دوغ
  • چند رنگ شدن دوغ
  • خمیری شدن بافت دوغ

آیا نگهداری دوغ بیرون یخچال روش درستی است؟

حقیقت این است که دوغ یک محصول لبنی تخمیری است و به همین خاطر ph پایین و اسیدیته بالایی دارد. قرار گرفتن دوغ در بیرون از یخچال موجب افزایش اسیدیته دوغ و ترش و گازدار شدن آن می گردد.

بالا بودن اسیدیته دوغ موجب می گردد که به ندرت دچار فساد میکروبی و مسمومیت زایی گردد، اما این کار می تواند تغییراتی در ترکیبات مفید دوغ ایجاد کند و آن را به ترکیبات مضر تبدیل کند که در دراز مدت می توانند تهدیدی برای سلامت باشند.

برترین دما برای نگهداری دوغ بین 4 تا 8 سانتی گراد است و این دما ماندگاری دوغ را افزایش می دهد و از خراب شدن آن نیز جلوگیری می نماید.

به خاطر داشته باشید که قرار دادن دوغ در خارج از یخچال برای گازدار شدن، موجب اکسید شدن چربی و ایجاد ترکیبات سرطان زا و سمی در دوغ می گردد که برای سلامتی مضر هستند.

سعی کنید از خرید دوغ های ترش و گازداری که در اثر بیرون ماندن از یخچال ترش و گازدار می شوند، اجتناب کنید و تنها از دوغ های خانگی و دوغ هایی که به صورت بسته بندی به فروش می رسند، بهره ببرید.

دلیل تلخ شدن دوغ چیست؟

قرار دادن دوغ در بیرون از یخچال موجب می گردد تا آنزیم های تجزیه نماینده پروتئین فعال شوند و دوغ گازدار گردد. حال اگر دوغ برای مدت طولانی در دمای محیط بماند، فاسد می گردد و طعم آن متمایل به تلخی خواهد شد.

در ابتدا ممکن است با مصرف این دوغ ها تنها طعم تلخی بسیار محدودی را تشخیص دهید. معمولا با گذشت زمان دوغ بدبو می گردد و سپس رنگ آن نیز تغییر می نماید.

بنابراین اگر احساس می کنید که مزه دوغ شما متمایل به تلخی است و یا از روش نگهداری دوغ محلی اطلاعی ندارید، بهتر است از مصرف آن دوغ اجتناب کنید.

چه دوغی سالم و چه دوغی سرطان زا است؟

دوغ سالم باید در یخچال نگهداری شده باشد و طعم و مزه آن ترش و شیرین و خوش طعم باشد. قرار دادن دوغ در بیرون از یخچال به مدت طولانی موجب کاهش کیفیت آن می گردد.

بعضی از فروشندگان و صاحبان رستوران برای ترش و گازدار شدن دوغ آن را در مقابل نور آفتاب قرار می دهند. این کار بدترین روش نگهداری از دوغ است که می تواند موجب ایجاد واکنش های خطرناکی در دوغ گردد و با افزایش اسیدیته دوغ تغییراتی سمی و مضر در ترکیبات دوغ ایجاد می نماید.

زمانی که دوغ برای مدت طولانی در معرض آفتاب قرار بگیرد و طعم و مزه آن بیش از میزان ترش گردد، نباید مصرف گردد. معمولا این دوغ ها پس از مصرف هیچ مشکل خاصی برای مصرف نماینده ایجاد نمی نمایند اما در دراز مدت موجب بروز مسائلی جدی نظیر سرطان و مسائل گوارشی می شوند.

ترجیحا از دوغ محلی استفاده نکنید. در صورتی که از دوغ محلی استفاده می کنید، بهتر است به تاریخ فراوری دوغ توجه کنید و تنها از دوغ هایی بهره ببرید که تازه هستند.

بعد از خرید دوغ محلی حتما آن را در یخچال قرار دهید و از خرید دوغ هایی که در بیرون از یخچال قرار گرفته اند، جدا خودداری کنید.

اگر دوغ را بجوشانیم چه می گردد؟

با جوشاندن دوغ می توانید درست کنید. اگر اندازه دوغی که در خانه دارید زیاد است و یا دوغ در حال ترش شدن است، می توانید آن را در قابلمه بریزید و گرم کنید و قبل از رسیدن به مرحله جوشیدن شعله گاز را خاموش کنید.

سپس دوغ داغ شده را داخل یک کیسه پارچه ای بریزید و آویزان کنید تا آب اضافی از آن خارج گردد. بعد از حدود 10 ساعت کشک شما آماده است.

دلیل تلخ شدن دوغ کفیر

نیز همچون دوغ معمولی پس از نگهداری طولانی مدت در فضای بیرون از یخچال طعم و مزه تلخی پیدا می نماید. در صورتی که تاریخ انقضای دوغ کفیر گذشته است و یا برای مدت طولانی در بیرون از یخچال قرار گرفته است، از خوردن آن اجتناب کنید.

روش نگهداری دوغ محلی

برترین روش نگهداری دوغ محلی قرار دادن آن در یخچال است. از آنجایی که فرآیند فراوری این دوغ ها طبیعی است و هیچگونه افزودنی در آن ها به کار نرفته است، باید آن ها را در یخچال قرار دهید تا طعم و مزه دوغ حفظ گردد.

سوالات متداول

آیا می توان با مواد نگهدارنده ماندگاری دوغ را افزایش داد؟

اضافه کردن مواد نگهدارنده به دوغ یک فرآیند غیرمجاز است و تخلف محسوب می گردد.

دلیل گازدار شدن دوغ محلی چیست؟

گازدار شدن دوغ محلی به دلیل مخمرهایی ایجاد می گردد که در دمای محیط از خود گاز فراوری می نمایند. این اتفاق با قرار دادن دوغ در بیرون از یخچال ایجاد می گردد و هیچ مسئله ای برای سلامت ایجاد نمی نماید.

اما زمانی که قرار دادن دوغ در بیرون از یخچال طولانی گردد و بیشتر از چند روز طول بکشد، ممکن است خطرات جدی برای سلامت ایجاد کند.

چرا دوغ های گرمادیده دیرتر فاسد ترش می شوند؟

دوغ های گرمادیده طی فرآیندهای پاستوریزاسیون گرما قرار می گیرند و از همین رو میکروارگانیسم های مایه ماست آن ها کاهش پیدا می نماید. این موضوع موجب می گردد تا این نوع دوغ دیرتر از سایر دوغ ها ها ترش گردد.

این دوغ ها به دلیل قرار گرفتن در معرض گرما معمولا طعم متفاوتی دارند و مورد پسند همه نیستند و طعمی شبیه به کشک دارند.

آیا دوغ گازدار خانگی فاسد می گردد؟

طبیعی است که دوغ گازدار خانگی نیز همچون هر نوع فرآورده لبنی ممکن است بعد از مدتی فاسد گردد. هر چقدر مدت زمان بیشتری از زمان درست کردن دوغ بگذرد و از طرفی دوغ برای مدت طولانی خارج از یخچال نگهداری گردد، احتمال خراب شدن آن نیز بیشتر است.

اطلاع از راه های تشخیص دوغ سالم و توجه به تغییر در مزه، بو و بافت دوغ محلی می تواند به تشخیص دوغ فاسد از سالم به شما یاری زیادی کند.

منبع: افق کوروش

به "14 روش تشخیص دوغ سالم ، دلیل تلخ شدن دوغ کفیر" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "14 روش تشخیص دوغ سالم ، دلیل تلخ شدن دوغ کفیر"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید