13 پیش غذا و غذای خوشمزه، مخصوص تابستان

به گزارش وبلاگ آقا ایرج، در این مقاله قصد داریم تا انواع غذا های تابستانی خوشمزه را برایتان معرفی کنیم. بعلاوه طرز تهیه غذا های تابستانی خوشمزه و راحت را برایتان بیان می کنیم.

13 پیش غذا و غذای خوشمزه، مخصوص تابستان

به گزارش بهترین ها، تابستان به فصل خوراکی ها و غذا های خوشمزه معروف است؛ از میوه های رنگارنگ با تنوع بسیار گرفته تا نوشیدنی ها و غذا های لذیذ.

در این مقاله از پلازا تصمیم گرفتیم تا یک سری از این دسر ها و غذا های خوشمزه که با مواد اولیه مخصوص تابستان تهیه می شوند را برایتان معرفی کنیم تا در دورهمی های گرم تابستانی خود، از خوردن یک غذا و یا دسر خوشمزه لذت ببرید.

غذا های تابستانی خوشمزه

مواردی که در زیر معرفی می کنیم شامل غذا های تابستانی خوشمزه می شوند:

1. دیپ ماست و خیار، یک پیش غذای خنک برای روز های گرم تابستانی

یکی از راحت ترین و خوشمزه ترین غذا های تابستانی ایرانی، دیپ ماست و خیار است. دیپ ماست و خیار را می توانید در کنار چیپس، نان پیتا و… سرو نموده و یا در کنار غذا های اصیل ایرانی همانند قرمه سبزی میل کنید.

مواد لازم برای تهیه این دیپ ماست و خیار خوشمزه:

ماست غلیظ، بهتر است از ماست یونانی استفاده گردد: 4 پیمانه

خیار رنده شده در حد نگینی درشت: 2 پیمانه

نعناع خشک شده: 2 قاشق چای خوری

گل سرخ بنا به سلیقه شما: میزان کم در حد 1 قاشق چای خوری

کشمش سیاه، نمک و فلفل: 1/2 پیمانه

ابتدا با خیار آغاز نموده و آن را به مقدار دلخواه خورد می کنیم، البته هرچه بزرگتر باشد، بیشتر در دیپ دیده شده و زیباتر می گردد. سپس ادویه جات و سایر مواد را اضافه نموده و در یخچال قرار می دهیم تا در زمان سرو کاملا خنک باشد.

2. بورانی اسفناج بسیار خوشمزه

یکی دیگر از غذا های خوشمزه، بورانی اسفناج است که از محبوب ترین پیش غذا ها در تمامی فصل ها محسوب می گردد. بورانی درواقع ترکیب اسفناج با ماست بوده که اگر کمی سیر به آن اضافه کنید، طعم فوق العاده ای خواهد داشت. البته لازم به ذکر است که بورانی اصیل ایرانی شامل بادمجان و سیر شده و انواع مختلفی بورانی وجود دارد که بسیار هم محبوب هستند، مانند بورانی کدو سبز یا سبزیجات دیگر.

مواد مورد احتیاج برای تهیه بورانی اسفناج:

6 پیمانه اسفناج

2 حبه کوچک و یا حتی کمتر سیر رند شده (برای افرادی که طعم سیر را دوست ندارند، پودر سیر جایگزین مناسبی است)

2 و نیم پیمانه ماست (چکیده و یا یونانی)

کمی نمک و فلفل

در ابتدا باید اسفناج ها را در داخل قابلمه بر روی حرارت گاز قرار داده و زمانیکه کمی اسفناج ها نرم شدند، سیر را به آن اضافه کنید. سپس بعد از 5 دقیقه تا حدود 15 دقیقه زمانیکه آب اسفناج خارج شده و بخار گردد، آن را از روی حرارت برداشته و پس از خنک شدن، سایر مواد را به آن اضافه کنید. حتما قبل از سرو بورانی اسفناج، آن را در داخل یخچال بگذارید.

3. دیپ باقالی سبز

این دیپ نیز از غذا های تابستانی بسیار محبوب محسوب شده و با باقالای سبز و تازه درست می گردد. البته لازم به ذکر است که از نظر ظاهری شبیه به حمص است.

مواد مورد احتیاج برای تهیه دیپ باقالی سبز:

باقالی سبز تازه: 250 گرم

سیر در حد یک حبه کوچک (و یا پودر سیر)

نمک و فلفل به میزان کم در حد 1 قاشق چای خوری

آب لیمو: 1 و نیم قاشق غذاخوری

آووکادو و روغن زیتون: 2 قاشق غذاخوری

برگ نعنا: 15 برگ

ابتدا باقالی ها را در حد 5 دقیقه بپزید و سپس از پوست کوچکشان خارج کنید. سپس تمامی مواد خشک یعنی باقالی، آووکادو، سیر و برگ نعنا به همراه ادویه جات را در یک میکسر ریخته و خوب پوره کنید. در آخر هم آب لیمو و روغن زیتون را اضافه نموده و در یخچال قرار دهید.

4. باباغنوش یک پیش غذای بسیار مقوی و خوشمزه

یکی دیگر از غذا های خوشمزه تابستانی، باباغنوش است که به آن باباگانوش نیز گفته می گردد. این دسر خاورمیانه ای با بادمجان درست شده و از جمله غذا های بسیار مقوی محسوب می گردد.

مواد مورد احتیاج برای تهیه دسر باباغنوش:

2 بادمجان بزرگ

3 پیمانه ارده

2 حبه کوچک سیر

نمک، فلفل و سماق 2 قاشق چای خوری

1 قاشق غذاخوری ماست

2 قاشق غذاخوری روغن زیتون

1 عدد لیمو تازه کوچک

در ابتدا بادمجان ها را پوست کنده و در حدود 30 دقیقه گریل کنید. سپس بگذارید تا 10 دقیقه خنک شوند و بعد در غذاساز ریخته تا پوره شوند. اینکار را دستی هم می توانید انجام دهید. سپس تمامی مواد دیگر را در غذاساز و یا در کاسه ای که بادمجان ها را پوره نموده اید بریزید و مخلوط کنید. سپس در یخچال بگذارید و پس از خنک شدن میل کنید.

5. سالاد پانزنلا (Panzanella)

Panzanella یک از غذا های خوشمزه ایتالیایی بوده و درواقع یک سالاد متشکل از خرده های نان، پیاز و گوجه فرنگی است که در تابستان بسیار هوادار دارد. در دستور درست کردن این سالاد، اغلب از خیار و گاهی ریحان با روغن زیتون و سرکه نیز استفاده می نمایند. به طور کلی مواد مورداحتیاج برای تهیه پانزنلا شامل نان، پیاز قرمز، گوجه فرنگی، روغن زیتون، سرکه، نمک و فلفل و گاهی خیار و ریحان می گردد.

مواد دیگری که می توانید به دلخواه به این سالاد اضافه کنید شامل کاهو، زیتون، پنیر موزارلا، کرفس، هویج، ماهی تن، جعفری، تخم مرغ آب پز، نعناع، فلفل دلمه ای، آب لیمو و سیر می گردد.

6. بروشتا (Bruschetta)

13 پیش غذا و غذای خوشمزه، مخصوص تابستان 13 پیش غذا و غذای خوشمزه، مخصوص تابستان

بروشتا نیز یکی دیگر از غذا های خوشمزه و پرهوادار ایتالیایی است که از نان کبابی با سیر و روغن زیتون تشکیل شده است. مواد مختلفی همانند گوجه فرنگی، سبزیجات، لوبیا، گوشت پخته شده یا پنیر نیز می توانند به بروشتا اضافه شوند. البته اگر به این دستور پخت محبوب کمی ریحان نیز اضافه کنید فوق العاده خواهد شد. معمولاً Bruschetta به عنوان میان وعده یا پیش غذا سرو می گردد.

7. سالاد میگو و آووکادو

یکی از غذا های تابستانی ساده که به راحتی آماده شده و بسیار در تابستان هوادار دارد، سالاد سریع میگو و آووکادو است. برای تهیه این سالاد فقط 15 دقیقه زمان احتیاج دارید. مواد مورد احتیاج برای تهیه این سالاد خوشمزه 180 گرم میگو، 1 عدد سیر و گوجه، 3 عدد پیازچه ریز، کمی آبلیمو و سرکه بالزامیک، 1 قاشق غذاخوری گشنیز و نعنا، یک آووکادو بزرگ، 1 عدد کاهو کوچک و فلفل دلمه، 2 قاشق غذاخوری کدو و میزانی هم نمک، فلفل و روغن زیتون برای طعم دار کردن آن است. برای تهیه این سالاد ابتدا میگو را پخته و سپس تمامی مواد را در کاسه ای مخلوط کنید. در پایان میگو ها را بر روی این سالاد چیده و سرو کنید.

8. سالاد سزار

از جمله غذا های تابستانی محبوب، سالاد سزار است. این سالاد به دلیل داشتن کلسترول کمتر نسبت به سایر سالادها، بسیار پرهوادار بوده و اگر تمایل دارید برای ناهار از این سالاد میل کنید، می توانید تکه های مرغ گریل شده را به سالاد اضافه کنید. لازم به ذکر است که برای آماده سازی این سالاد فقط 10 دقیقه زمان احتیاج دارید.

مواد لازم برای تهیه این سالاد خوشمزه شامل 2 عدد کاهو، میزانی گردو به دلخواه، 2 قاشق غذاخوری ارده، آبلیمو، سرکه بالزامیک و روغن زیتون، 1 عدد کنسرو ماهی، 4 حبه سیر ریز رنده شده، نمک و فلفل هم به میزان دلخواه است. برای تهیه این سالاد ابتدا کاهو ها را خورد نموده و سپس تمام مواد را با کاهو مخلوط کنید. در پایان نیز با روغن زیتون و گردو تزیین کنید.

9. توستادا سبزیجات و مرغ مخصوص تابستان

Tostada یک کلمه اسپانیایی به معنی Toasted (تُست شده) است. در مکزیک و سایر قسمت های آمریکای لاتین این نام در بین غذا های محلی مختلف وجود دارد. این یک غذای برشته شده از ماده خمیر به عنوان پایه اصلی است که به راحتی تهیه می گردد. برای تهیه توستادا به موادی همانند آرد مکزیکی، زیره، مرغ، کدو و پنیر احتیاج دارید. تهیه این غذای خوشمزه 15 دقیقه زمان می برد و در نهایت می توانید در کنار آن سس سالسا و یا خامه ترش سرو کنید.

10. سالاد میوه تابستانی

قطعا یکی از مجذوب کننده ترین غذا های تابستانی، ترکیب میوه های تابستان است. برای تهیه این سالاد میوه کافی است که میوه های ترش مزه همانند آلو را با هم ترکیب نموده و کمی روغن بادام و پنیر به آن ها اضافه کنید. البته اگر می خواهید برای ناهار از این سالاد بهره ببرید، می توانید از سینه مرغ تکه شده و یک نوشیدنی خنک تابستانه نیز بهره ببرید.

11. املت سبزیجات تابستانه

یک صبحانه لذیذ در روز های تابستانی قطعا املت سبزیجات است. املت از جمله غذا های تابستانی این مقاله است که مواد مغذی بسیاری دارد و نه تن ها به عنوان صبحانه، بلکه به عنوان میان وعده و یا شام نیز گزینه مناسبی است. برای درست کردن املت سبزیجات کافی است از میان سبزیجات تابستانی، آن هایی که باب میلتان هستند را انتخاب نموده و به املت خود اضافه کنید. بعلاوه برای لذیذتر شدن املت، افزودن پنیر می تواند یک معجزه باشد که طعم فوق العاده ای به املت سبزیجات می دهد.

12. مرغ گریل با پنیر فتا و هلو

یکی دیگر از غذا های تابستانی خوشمزه، سالاد مرغ گریل به همراه هلو و پنیر فتا است. مواد مورد احتیاج برای تهیه این سالاد، بادمجان، هلو های رسیده و نرم، مرغ، پنیر فتا و ادویه جات به دلخواه شما است. این سالاد بعلاوه یک غذای عالی برای گیاهخواران محسوب می گردد. علاوه براین، برای افرادی که رژیم دارند نیز کاملا مناسب است؛ زیرا فقط 410 کالری دارد.

13. پیتزا اسکواش

قطعا در بین غذا های تابستانی، جای پیتزا خالی بوده و حتما باید در این مقاله، یک پیتزای تابستانه نیز وجود داشته باشد. مواد مورد احتیاج برای تهیه پیتزا اسکواش تابستانه شامل 1 قاشق غذاخوری روغن زیتون، 1 حبه سیر، آرد (نان آماده پیتزا)، فلفل قرمز خرد شده، نمک و فلفل سیاه تازه به میزان لازم، نصف پیاز کوچک، کمی موزارلا، 1/4 پیمانه کدو تنبل تابستانی ریز خرد شده و 2 قاشق غذاخوری گردو خرد شده می گردد. این پیتزای خوشمزه تابستانی را تهیه نموده و از خوردن پیتزای سالم و مقوی لذت ببرید.

منبع: فرارو

به "13 پیش غذا و غذای خوشمزه، مخصوص تابستان" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "13 پیش غذا و غذای خوشمزه، مخصوص تابستان"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید