طرز تهیه ترشی مخلوط خانگی: همراه با فوت نگهداری

به گزارش وبلاگ آقا ایرج، یکی از عادت های سفره های ایرانی، وجود انواع ترشی به عنوان دورچین غذا است. در میان این دورچین ها ترشی مخلوط یکی از چاشنی های پرطرفدار و بسیار خوش رنگ و لعاب است. همانطور که از اسمش هم پیداست سبزیجات زیادی در آن استفاده می گردد که بسته به سلیقه و ذائقه تان می توانید اندازه آن ها را کم یا زیاد و به کل حذف کنید. در ادامه تمام نکات لازم در طرز تهیه ترشی مخلوط خانگی ترد و خوشمزه عنوان شده است. پس با ما همراه باشید.

طرز تهیه ترشی مخلوط خانگی: همراه با فوت نگهداری

مواد لازم در طرز تهیه ترشی مخلوط خانگی

  • خیار نیم کیلوگرم
  • گل کلم یک ونیم کیلوگرم
  • برگ کلم نیم کیلوگرم
  • سبزی معطر (پاک نموده) نیم کیلوگرم
  • فلفل دلمه ای میانه سه عدد
  • کرفس (خرد شده) نیم کیلوگرم
  • لوبیا سبز (خرد شده) 250 گرم
  • هویج (خرد شده) نیم کیلوگرم
  • سیر دو عدد
  • فلفل سبز تند سه تا چهار عدد
  • بادمجان قلمی یک کیلوگرم
  • پیاز ریز نیم کیلوگرم
  • موسیر خشک 100 گرم
  • سیب زمینی ترشی نیم کیلوگرم
  • نعنای خشک یک قاشق غذاخوری
  • پونه یک قاشق غذاخوری
  • نمک به میزان لازم
  • فلفل به میزان لازم
  • زردچوبه یک قاشق غذاخوری
  • ادویه ترشی دو قاشق غذاخوری
  • سرکه سفید دو لیتر
  • آب دو لیتر

مواد لازم برای تهیه ادویه ترشی مخلوط

  • پودر تخم گشنیز 50 گرم
  • پودر زیره سبز 50 گرم
  • جوز رنده شده دو عدد
  • دارچین یک قاشق سوپ خوری
  • فلفل سیاه یک قاشق سوپ خوری
  • فلفل سبز یک قاشق سوپ خوری
  • پودر رازیانه 50 گرم

مراحل آماده سازی ترشی مخلوط خانگی

مرحله اول

برای آغاز تهیه ترشی مخلوط خانگی ابتدا تمام فهرست مواد اولیه را با دقت بخوانید و هر کدام را که مایل بودید یا در اختیار داشتید آماده کنید.

مرحله دوم

در ادامه، تمام سبزیجات را با دقت بشویید و داخل آبکش بریزید تا کاملا خشک شوند. پیاز ریز را هم داخل یک کاسه پر از آب بریزید تا پوست آن راحت تر گرفته گردد.

مرحله سوم

تمام مواد را به صورت ریز خرد کنید. البته میزان خرد شدن مواد هم سلیقه ای است (نیازی نیست پوست خیار و بادمجان را بگیرید). مواد خرد شده را روی یک پارچه تمیز پهن کنید تا حسابی آبشان گرفته گردد.

مرحله چهارم

برای این که تلخی بادمجان ها گرفته گردد، آن ها را داخل یک قابلمه با میزانی سرکه کمی بجوشانید. یکی دو جوش کافی است وگرنه بادمجان ها له شده و تغییر شکل می دهند. بعد از جوشاندن سرکه را دور بریزید. بادمجان ها را داخل یک آبکش بریزید و یک ظرف سنگین روی آن ها قرار دهید تا آبشان گرفته گردد.

مرحله پنجم

استفاده از سیر در ترشی سلیقه ای است اما موسیر را به خطر عطرش حتما توصیه می کنیم. موسیرها را حدود یک روز داخل آب خیس کنید و چندبار آب آن را عوض کنید. سپس داخل یک پارچه تمیز پهن کنید تا خشک شوند.

مرحله ششم

یک ظرف بزرگ آماده کنید و تمام مواد را داخل ظرف با هم مخلوط کنید.

مرحله هفتم

آب و سرکه را داخل یک قابلمه روی حرارت قرار دهید تا به جوش آیند. سپس حرارت را خاموش کنید و اجازه دهید تا خنک شوند. ادویه ها را که از قبل آسیاب کردید داخل آب و سرکه ریخته و با هم مخلوط کنید.

مرحله هشتم

مواد ترشی را داخل ظرف مناسب و تمیز بریزید. فلفل ها را هم به صورت درسته لابه لای مواد بچینید. آب و سرکه و ادویه را روی مواد بریزید. روی ظرف را یک روکش پلاستیکی قرار دهید و درب را محکم ببندید تا هوا به داخل ظرف نفوذ نکند. بعد از دو هفته ترشی مخلوط آماده است.

فوت و فن های طرز تهیه ترشی مخلوط

  • مهم ترین نکته در ترشی انداختن این است که مواد کاملا خشک باشند تا ترشی کپک نزند.
  • در شستن سبزیجات به خصوص گل کلم دقت کافی را به خرج دهید. چون ممکن است لابه لای ساقه ها کرم وجود داشته باشد.
  • تمام سبزیجاتی که برای تهیه ترشی مخلوط استفاده می گردد در مواد اولیه نوشته شده است. شما بسته به ذائقه و سلیقه تان می توانید میزان سبزیجات و ادویه ها را کم و زیاد کنید.
  • استفاده از پیاز ریز، ترشی شما را شکیل تر می نماید. اما اگر نتوانستید پیاز ریز پیدا کنید، پیاز معمولی را در میزان ریز خرد کنید.
  • بهتر است از سبزی خشک بهره ببرید. اما اگر سبزی تازه مصرف می کنید، دقت کنید که کاملا خشک و تمیز باشد.
  • بهتر است از ظرف شیشه ای برای ترشی انداختن بهره ببرید. طعم ترشی به مرور در ظرف پلاستیکی عوض می گردد. حتی بهتر است از ظرف شیشه ای تیره رنگ برای ترشی انداختن بهره ببرید.
  • ظرف ترشی را در جایی به دور از نور آفتاب نگهداری کنید.
  • اگر مایل هستید تا سفره شما با انواع ترشی رنگی تر گردد، می توانید طرز تهیه ترشی بندری خانگی، طرز تهیه ترشی ترب و هویج، طرز تهیه ترشی سالاد فصل رنگارنگ و همینطور طرز تهیه ترشی نازخاتون را هم امتحان کنید.
  • اگر مایل هستید می توانید این ترشی خوشمزه را با سرکه سیب خانگی خود تهیه کنید.
منبع: کتاب کاله

به "طرز تهیه ترشی مخلوط خانگی: همراه با فوت نگهداری" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه ترشی مخلوط خانگی: همراه با فوت نگهداری"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید