هرگز این نوع چایی را ننوشید
به گزارش وبلاگ آقا ایرج، چای تازه دم یکی از سالم ترین نوشیدنی هاست که مصرف آن در جامعه ما هواداران زیادی هم دارد، اما اگر این نوشیدنی به شکل صحیح مصرف نشود می تواند برای سلامتی مضر باشد.

به گزارش خبرگزاری صداوسیما، انواع چای از جمله چای سیاه، سبز و سفید در بازار عرضه می گردد که چای سیاه به صورت معمول بیشترین مصرف نماینده را دارد.
چای تازه دم یکی از سالم ترین نوشیدنی هاست که مصرف آن در جامعه ما هواداران زیادی هم دارد، اما اگر این نوشیدنی به شکل صحیح مصرف نگردد می تواند برای سلامتی مضر باشد.
اسید تانیک و اگزالات دو ماده در چای هستند که باعث جذب نشدن آهن می شوند و اندازه آن ها در چای کهنه و پررنگ بیشتر است. در همین زمینه افراد باید از مصرف چای کهنه و نیز چای پررنگ که حاوی اندازه زیادی اسید تانیک و اگزالات است خودداری نمایند.
بعلاوه برای جذب بهتر آهن توصیه می گردد، افراد از مصرف چای بلافاصله بعد از وعده غذایی خودداری نمایند.
نحوه مصرف چای
طبق مطالعات اجرا شده چای داغ یکی از عوامل ایجاد سرطان معده و مری است، بنابراین افراد باید اجازه دهند چای کمی خنک گردد و بعد آن را مصرف نمایند.
بعلاوه مصرف زیاد چای کهنه باعث ایجاد ریفلاکس می گردد، بنابراین زیاده روی در مصرف چای داغ و کهنه دم می تواند اثرات مخربی بر دریچه معده و مری داشته باشد.
چای که بر اثر کهنه دم بودن غلیظ شده باشد اصلا قابلیت مصرف ندارد، چای پررنگ یا کهنه می تواند موجب کم خونی های شدید شده و مسائل دستگاه گوارش ایجاد کند که توصیه می گردد اکیدا از مصرف آن خودداری گردد.
افرادی که بیماری هایی مانند زخم معده دارند ضروری است مصرف چای را محدود نمایند، بعلاوه افرادی که مبتلا به کم خونی هستند و یا انواع سرطان های دستگاه گوارش را دارند و نیز برای زنان باردار مصرف چای توصیه نمی گردد.
بعضی افراد عادت دارند چای را با مواد دیگر مخلوط نمایند یا اینکه چای را همراه با مواد شیرین مصرف نمایند که این کار علاوه بر از بین بردن خواص چای، موجب افزایش قند و چربی خون می گردد، بنابراین توصیه می گردد افراد حتی المقدور از مصرف مواد شیرین همراه چای خودداری نموده و چای را همراه با تعداد کمی توت خشک، مویز یا خرمای خشک مصرف نمایند.
منبع: فرارو